6 tips voor een optimaal ingerichte keuken
© Krëfel Keukens

6 tips voor een optimaal ingerichte keuken

Leestijd: 1 min

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe keuken, of je bestaande keuken wil herinrichten: deze tips helpen je op weg.

1. Zorg voor voldoende werkruimte

Er is niets zo frustrerend als koken in een keuken met te weinig werkruimte. Daarom is het slim om rekening te houden met stukken werkblad die ingenomen zullen worden door bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, waterkoker, blender, enz. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte overhoudt om ook effectief eten te kunnen bereiden.

2. Opbergruimte is key

Alles met mate, behalve wanneer het op opbergruimte in een keuken aankomt. Om zoveel mogelijk geniet te hebben van je keuken, laat je best geen enkele vierkante centimeter onbenut. Slimme kastindelingen zorgen ervoor dat je alles op een optimale manier kan opbergen.

Krëfel keuken

Krëfel Keukens

3. Denk aan de toekomst

Wanneer je je keuken uittekent, denk je best vooruit – zeker wanneer je een kinderwens hebt. Experimenteer je graag in de keuken? Overweeg dan extra snufjes zoals een stoomoven waarmee je je nog meer kan uitleven!

4. Bezint eer ge begint

Hou bij de keuze van je materialen rekening met je dagelijkse routine. Wat is voor jou belangrijk? Moet je keuken vooral gemakkelijk onderhouden kunnen worden en moet je werkblad tegen een stoot kunnen? Lijst je behoeften op voorhand op en weeg de verschillende opties goed af alvorens een keuze te maken.

5. Inbouwtoestellen

Een afgewerkte keuken vraagt inbouwelektro op maat. Hierbij is het opnieuw belangrijk om op voorhand goed na te denken over de toestellen die je nodig hebt, afhankelijk van je kookpatroon en leefwijze. Denk ook goed na over de plaats waar je je inbouwtoestellen wil installeren en laat je adviseren door experts

6. Extra touch

Kleine extra’s maken je keuken af. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle ledverlichting onder je werkblad of in de groeven van een greeploze keuken maar ook aan een nis waar ruimte is voor decoratie of een kleine thuiswerkplek aan je keukeneiland. Alles kan!

Surf voor meer tips & tricks naar krefelkeukens.be.

Krëfel Keukens

Op zoek naar professioneel keukenadvies op maat? Dan ben je bij Krëfel Keukens aan het juiste adres! Met hun 34 showrooms verspreid over heel België, vind je altijd wel een showroom in je buurt. Je persoonlijke Krëfel keukenconsulent helpt je er graag verder in je zoektocht naar de keuken die perfect op jouw behoeften is afgestemd. Zo kan je niet alleen rekenen op een ruim aanbod aan materialen, afwerkingen en uitrustingen maar ook op expertise bij de keuze van je apparaten. Ontdek hun geweldige actie van de maand! Maak een afspraak om de actie in een showroom dicht bij jou te ontdekken.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Krëfel Keukens.
krefelkeukens.be

Lees ook :
Hotspot: het Coco Hotel in Kopenhagen
Binnenkijken in de inspirerende woning van Gala González
7 vrouwelijke artiesten van eigen bodem om dit jaar in de gaten te houden

Commercieel team De artikels van >