De meest stijlvolle hotels in Parijs voor je volgende citytrip
© Hôtel Les Deux Gares

De meest stijlvolle hotels in Parijs voor je volgende citytrip

Leestijd: 2 min

Parijs in de zomer. Dan staan de Tuilerieën in bloei en trekken veel inwoners de stad uit, Parijs is heerlijk. Maar vergeet september en oktober niet, die maanden bieden ook veel voordelen. De hotel- en treinprijzen zakken, de temperaturen zijn aangenamer en er valt gouden zonlicht over de Seine. Om alvast in de sfeer te komen: 5 stijlvolle hotels in de lichtstad. 

/

Eerder zetten we al eens 10 onontdekte hotspots in Parijs op een rij, vandaag is het de beurt aan de meest stijlvolle hotels.

De 5 meest stijlvolle hotels in Parijs

1. Hôtel Madame Rêve

Het legendarische 19e-eeuwse Louvre Postkantoor (ooit het grootste postkantoor van Frankrijk) is nu de locatie van een van de meest opwindende nieuwe hotels in de stad: Madame Rêve. Met een betoverend uitzicht vanuit de sky garden (en de 53 balkons), twee uitstekende restaurants en veel designelementen die clashen met de mix van hout en goud-bruine tinten is deze hotspot een absolute aanrader. Ook om gewoon een hapje en drankje te doen.

Meer info op de website

/

2. Hôtel de Crillon

Het beroemde Hôtel de Crillon is al lang een favoriet van de modewereld, dankzij de sublieme suites (de Grands Appartements zijn ontworpen door Karl Lagerfeld), het culinaire aanbod, de bekroonde Sense spa en het spectaculaire uitzicht over de Place de la Concorde en de Eiffeltoren. Het 18e-eeuwse pand is gerestaureerd als een koninklijk paleis, recent nog door Rosewood in een vier jaar durende opknapbeurt, inclusief een zwembad met 17.600 gouden schubben op de bodem.

Meer info op de website

/

3. Cheval Blanc

Cheval Blanc is het prachtige Belle Époque-hotel aan de Seine dat eigendom is van LVMH (de luxegroep achter o.a. Dior en Louis Vuitton) en dat tevens ook het eerste vijfsterrenhotel van de groep in de stad was. De restauratie door architect Peter Marino is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en voegt hedendaagse finesse toe. Het hotel heeft 72 kamers en staat volledig in het teken van culinaire uitmuntendheid met maar liefst vier restaurants. Eind vorig jaar opende de Dior Spa in het gebouw, met zes behandelingssuites en met keuze uit 48 verschillende behandelingen voor lichaam, gelaat en haar.

Meer info op de website

/

4. Hôtel Les Deux Gares

Met de vrolijke interieurs van de hand van Luke Edward Hall (het eerste hotel waar de Britse ontwerper zijn ding mocht doen), staat in Hôtel Les Deux Gares design centraal in de levendig getinte, en bovendien redelijk geprijsde kamers. Het hotel ligt tussen het Gare du Nord en het Gare de l’Est en is de ideale uitvalsbasis voor een citytrip Parijs.

Meer info op de website

/

5. Bvlgari Hotel Parijs

Bvlgari’s nieuwe Parijse hotel bevindt zich op de Triangle d’Or in een voormalig kantoorgebouw uit de jaren 1970 en belichaamt de wereldberoemde glamour van het modemerk. Het prachtige design van Bvlgari Hotel Paris is afkomstig van het Italiaanse architectenbureau Antonio Citterio Patricia Viel en de Parijse architecten Valode & Pistre, die 11 verdiepingen met marmer en Murano glas bekleedden, inclusief verbazingwekkende 360-graden uitzichten.

Meer info op de website

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Citytrip, Hotels, Hotspots, Parijs.