Dit waren de meest gegoogelde dingen in 2017
© Shutterstock

Dit waren de meest gegoogelde dingen in 2017

Door Alexandra Goffart & Stien Vanbaelen
Leestijd: 1 min

Het einde van 2017 komt in zicht en naar jaarlijkse gewoonte onthult Google dan de meest gegoogelde onderwerpen van het afgelopen jaar. Dat er enkele merkwaardige dingen gegoogeld werden in 2017 is zeker en vast geen understatement. Lees ze hier allemaal.

In België

Inzichten in trendonderzoek weerspiegelen kwesties die een land het afgelopen jaar hebben beziggehouden”. Dat zegt Michiel Sallaets, communicatiemanager van Google Benelux. Google laat ons weten waar de Belgen zich dit jaar zoal mee bezig hielden.

Het ziet ernaar uit dat de Belgen nog niet 100% mee zijn met de nieuwste technologische snufjes want de zoekmachine bleek broodnodig te zijn als het gaat om Facebook, iPhone8, iPhone X, HD-stream enzovoort. Niet enkel onze digitale bezorgdheden, maar ook onze guilty pleasures, denk aan het Eurovisie songfestival en Temptation Island, hangt Google nu aan de grote klok. Gelukkig haalde onze favoriete serie Stranger Things de top 15.

Onze landgenoten vroegen zich onder andere ook af hoe je een goede pannekoek maakt, geld bespaart op je telefoonpakket en hoe je een goed cv schrijft. Een eigenaardige zoekopdracht is nog hoe je slijm kan maken en ook een ontmoeting met Dorian Rossi, de man die de reïncarnatie van God beweerd te zijn, blijkt zeer gewild bij ons, Belgen.

Algemene zoekopdrachten

 1. Facebook – verbinding
 2. Eurovisie 2017
 3. torrent9
 4. iPhone 8
 5. Tour de France 2017
 6. Temptation Island 2017
 7. Flux HD
 8. Orange
 9. Secret Story 11
 10. Tui
 11. Hotmail – verbinding
 12. About you
 13. iPhone X
 14. Stranger Things
 15. Snack

‘How to’ zoekopdrachten

 1. Hoe Dorian Rossini ontmoeten
 2. Hoe maak je slijm
 3. Hoe vermageren
 4. Hoe maak je een cv
 5. Hoe teken je een …
 6. Hoe maak je pannekoeken

Wereldwijd

We zijn natuurlijk ook heel nieuwsgierig wat de rest van de wereld in de ban houdt. Eén ding is zeker, de nieuwe iPhones en Meghan Markle made the cut. Ook bitcoins en de zonsverduistering trokken de aandacht bij vele mensen wereldwijd.

Algemene zoekopdrachten

 1. Hurricane Irma
 2. iPhone 8
 3. iPhone X
 4. Matt Lauer
 5. Meghan Markle

‘How to’ zoekopdrachten

 1. How to make slime
 2. How to make solar eclipse glasses
 3. How to buy Bitcoin
 4. How to watch Mayweather vs McGregor
 5. How to make a fidget spinner

2017, een jaar vol emoties

Om 2017 op een mooie manier af te sluiten, bezorgde Google ons nog een krachtige, emotionele video. Search on in 2018 is de boodschap!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: 2017, Google, Internet, Zoekopdrachten.