De beste series en films op Netflix in december
© Shutterstock

De beste series en films op Netflix in december

Leestijd: 2 min

Het is alweer december en dat betekent dat het jaar 2017 bijna voorbij is. Tijdens de eindejaarsperiode wordt er vaker gezellig samen naar de televisie gekeken en daarom voegt Netflix deze periode extra veel leuke titels toe aan het aanbod. Dit zijn onze aanraders voor deze maand.

Dark

Op 1 december wordt de eerste Duitse Netflix Original serie gelanceerd op Netflix. Dark is een mysterieus familiedrama met een bovennatuurlijke twist. De serie gaat over de verdwijning van twee kinderen in een Duits dorpje.

De ontvoeringen zorgen ervoor dat er heel wat familiegeheimen en verstrengelde relaties binnen vier verschillende families aan het licht komen. Door een twist worden we van het heden naar hetzelfde dorp in 1986 gebracht. De grote vraag in de serie is niet wie de kinderen heeft ontvoerd, maar wanneer dit juist is gebeurd. Een mysterieus verhaal dat ons wat doet denken aan de populaire serie Stranger Things.

/

El Chapo – seizoen 2

In het tweede seizoen van El Chapo krijgen we nog steeds een blik op het woelige leven van de beruchte drugsbaron El Chapo. Het tweede seizoen speelt zich acht jaar na de gebeurtenissen van het eerste seizoen af en zal grotendeels gaan over zijn eerste legendarische ontsnapping uit de gevangenis. Een echte aanrader voor de fans van Narcos.

/

Wormwood

Vanaf 15 december verschijnt de nieuwste serie van filmmaker Errol Morris op de streamingsdienst. Wormwood is een zesdelige serie, gefilmd in non-fictie stijl. De serie bootst geen waargebeurde feiten na, maar maakt toch gebruik van archiefbeelden zodat het verhaal heel echt aanvoelt.

De rode draad in de serie is het onderzoek naar de dood van CIA-werknemer Frank Olson, die volgens sommigen onder invloed van LSD uit het raam van zijn hotel zou gesprongen zijn. Zijn zoon gaat achter de waarheid aan: heeft de CIA in het geheim LSD uitgetest op proefkonijnen?

/

Travelers- seizoen 2

Travelers is een spannende sciencefictionserie die zich afspeelt in de toekomst. Het menselijk ras is bijna uitgestorven, maar de laatste overlevenden hebben een manier gevonden om hun bewustzijn terug naar het verleden te sturen in een bestaand lichaam. Je kan het tweede seizoen bekijken op Netflix vanaf 26 december.

/

The Crown – seizoen 2

Op 8 december komen alle tien afleveringen van het tweede seizoen van The Crown online op Netflix. In de veelbesproken dramaserie volgen we het leven van Queen Elisabeth II. In het tweede seizoen zullen we ook meer zien over Prince Philip en Prince Charles. En er is nog goed nieuws voor de fans, want na het tweede seizoen komt er ook zeker nog een derde en een vierde seizoen van de populaire dramareeks.


/

Bright

Op 22 december verschijnt de nieuwe blockbuster Bright, met Will Smith, op de populaire streamingsdienst. In Bright proberen mensen, orks en elven samen in vrede te leven. Will Smith speelt een menselijke agent, terwijl Joel Edgerton een orc-agent is. Samen moeten ze de handen in elkaar slaan om een vrouwelijke elf en een belangrijke relikwie te beschermen om zo de ondergang van de wereld te voorkomen.


/

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy is een superheldenfilm die zich afspeelt in het Marvel universum. In de film moeten enkele intergalactische criminelen tegen hun zin samenwerken om te vermijden dat het universum wordt overgenomen door een andere slechterik. De film neemt zichzelf bovendien niet te serieus, want het verhaal barst van de humor.


/

Rain Man

Vanaf 1 december is de klassieker Rain Man beschikbaar op Netflix. De film uit 1988 gaat over de egoïstische Charlie die zijn onbekende, autistische broer ontvoerd nadat hij ontdekt dat zijn broer bijna het volledige fortuin van zijn vader heeft geërfd. De film met een jonge Dustin Hoffman en Tom Cruise won verschillende Oscars, zeker de moeite waard om eens te (her)bekijken dus.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: December, Netflix, The crown.