Vandaag is het Ugly Christmas Sweater Day en daarom drinken wij… Ugly Glühwein!
© Pers

Vandaag is het Ugly Christmas Sweater Day en daarom drinken wij… Ugly Glühwein!

Leestijd: 1 min

En, en, en? Sta jij vandaag te blinken op de werkvloer met je mooiste foute kersttrui? Ondergetekende in ieder geval wel, want vandaag vieren ze in de Verenigde Staten Ugly Christmas Sweater Day en dat kan je als redactrice van een modeblad simpelweg niet laten passeren. Zeker niet als er ook nog een hele leuke fles glühwein in de pret mag delen!

Glitters, strikjes, dansende peperkoekmannetjes, kerststerren, glinsterende sneeuwvlokken en parmantige rendieren; anno 2017 is het motto voor Ugly Christmas Sweater zonder twijfel ‘hoe fouter, hoe beter’. Wat 10 jaar geleden een item was dat je met schaamrood op de wangen uit de kast trok om de bomma nog eens gelukkig te maken, is tegenwoordig gewoon een fashion statement – let wel: enkel in december of ergens hoog in de bergen op skivakantie.

In de Verenigde Staten hadden ze de trend al langer in de smiezen en riepen ze in 2011 officieel een Ugly Christmas Sweater Day in het leven. Delhaize voegt daar nu een leuk extraatje aan toe door The Ugly Glühwein te lanceren: een hartverwarmend drankje verpakt in een beugelfles voorzien van een jasje geïnspireerd op… juist ja, een Ugly Christmas Sweater.

Net als de truien komt ook The Ugly Glühwein in diverse kleuren. Je kan kiezen tussen wit, rood en blauw. De inhoud, daarentegen, is wel telkens hetzelfde: kwalitatieve, ready-to-serve glühwein uit Spanje die jij simpelweg dient op te warmen tot 70°C om hem vervolgens te serveren in voorverwarmde mokken en te versieren met een schijfje sinaasappel, steranijs en eventueel een stokje kaneel. Goed humeur gegarandeerd!

Ugly Christmas Sweater Day

Pers

The Ugly Glühwein is te koop bij Delhaize voor € 6,99 per fles.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Glühwein, Kersttrui, National Ugly Christmas Sweater Day.