5 adembenemende wandelroutes in Europa
© unsplash

5 adembenemende wandelroutes in Europa

Leestijd: 2 min

Hoef jij niet elke dag van je vakantie horizontaal door te brengen op je zonnebed, maar hou je ook wel van wat actie en avontuur? Wij gingen speciaal voor de avonturiers onder jullie op zoek naar de meest adembenemende wandelroutes in Europa.

/

1. Barranco de Masca – Tenerife, Spanje

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barranco de Masca (@barrancodemasca)

De Barranco de Masca op het Canarische eiland Tenerife is een kloof die je kan afdalen en waarbij je uiteindelijk uitkomt op een strand. De afdaling begint in het pittoreske Masca, een dorpje op 600 meter hoogte in het Teno gebergte. De wandeling vereist wel wat klauterwerk. Tussen de torenhoge rotswanden volg je de slingerende rivierbedding. Af en toe spring je over een poeltje en met wat geluk loop je enkele berggeiten tegen het lijf.

De tocht van 4,5 km zal ongeveer 3 uur in beslag nemen. Aan het einde wandel je tussen 600 meter hoge kliffen door het strand op. Daar kan je een boot nemen die je naar Los Gigantes brengt waar je een taxi of een bus kan nemen naar Masca (als je auto daar geparkeerd staat). Vergeet voor je op de boot stapt zeker geen verfrissende duik te nemen in de zee.

Meer info: www.trekkingmasca.com

/

2. Rota Vicentina – Portugal

De Rota Vicentina is een netwerk van 450 km aan wandelroutes in het zuid-westen van Portugal. Wandelaars hebben de keuze tussen de Historical Way (232 km), die door het binnenland loopt en je langs rustieke dorpjes leidt, en de Fishermen’s Trail (125 km), die de kustlijn volgt en je over kliffen en langs prachtige stranden loodst.

Voor wie niet zoveel tijd (of zin) heeft, werden er ook acht kortere circulaire routes toegevoegd aan de twee hoofdroutes. Deze brengen je langs de highlights van de Rota Vicentina in slechts enkele uren. Een aanrader is de Bordeira route die je enkele van de mooiste stranden van de streek laat zien.

Meer info: www.rotavicentina.com

/

3. Laugavegur – IJsland

De Laugavegur, wat warmwaterbronnenweg betekent, is niet voor wandelaars die op zoek zijn naar weelderige natuur. De route leidt je namelijk vooral door een kaal en ruw, maar zeker niet minder indrukwekkend, landschap. Laat je verrassen door vulkanische woestijnen, stomende warmwaterbronnen, gletsjerrivieren en diepe valleien.

De Laugavegur beslaat zo’n 55 km wat ongeveer overeenkomt met 3 à 4 dagen wandelen. Het wandelseizoen loopt van half juni tot eind september omdat de wandelpaden dan grotendeels sneeuwvrij zijn. Overnachten op de route doe je in hutjes of in je eigen tent.

Meer info: www.laugavegur.is

/

4. Caminito del Rey – Spanje

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dieter .K (@dieterkornelson)

De Caminito del Rey in Andalusië staat bekend als een van de engste wandelpaden van Europa. Het pad werd in 1901 gebouwd langs de steile rotswand van de kloof Desfiladero de los Gaitanes om twee waterkrachtcentrales met elkaar te verbinden. Op die manier konden arbeiders zich makkelijker verplaatsen tussen de beide centrales. In 1921 gebruikte koning Alfonso VIII het pad om de dam van Conde del Guadalhorce officieel te openen. Sindsdien heet het pad Caminito del Rey, wat koningspad betekent.

Met verloop van tijd raakte het pad in verval en na enkele dodelijke ongelukken besloot de Andalusische regering in 2001 het pad te sluiten. Herstellingswerken werden uitgevoerd en sinds 2015 is het pad weer open voor publiek, in volkomen veilige toestand, uiteraard.

Het pad is 7,7 km lang waardoor je ongeveer 3 à 4 uur over de wandeling zal doen. Aangezien er maar een beperkt aantal mensen op het pad wordt toegelaten, koop je op voorhand een toegangsticket online of ter plekke (wanneer je vroeg genoeg bent). De wandeling begint in Ardales en eindigt aan het treinstation van El Chorro, waar je de bus terug neemt naar het vertrekpunt.

Meer info: www.caminitodelrey.info

/

5. Plitvice Lakes National Park – Kroatië


Plitvice Lakes is het oudste en grootste nationale park van Kroatië. Het bevindt zich in een bergachtige streek en bestaat voornamelijk uit bossen. Wat dit park zo populair maakt zijn echter de 16 natuurlijke meren die in elkaar overvloeien via watervallen.

Het park biedt 7 wandelroutes langs de meren, waarvan de kortste route 3 km bedraagt en de langste 18 km. Verder zijn er ook nog 4 andere routes die je door de prachtige bossen en graslanden leiden.

Meer info: www.np-plitvicka-jezera.hr

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Avontuur, Europa, Hiking, Reizen, Wandelen.