Voor jou uitgetest: zijn deze huishoudtoestellen hun prijs waard?
© Unsplash

Voor jou uitgetest: zijn deze huishoudtoestellen hun prijs waard?

Door Sophie Brevers  & Kim De Craene & Timon Van Mechelen
Leestijd: 3 min

Voor veel mensen staat de start van het voorjaar gelijk aan de lenteschoonmaak. Het is het moment om die winterse stoflaag weg te werken, rommelige ruimtes te organiseren en je interieur op te frissen met nieuwigheden. Wij testen voor jou enkele huishoudtoestellen uit, dan weet je gelijk of ze hun prijskaartje waard zijn.

/

Big+Quiet Formaldehyde luchtreiniger van Dyson

Pers

Waarom getest? “Omdat ik in het centrum van de stad woon en me steeds meer zorgen maak over de concentratie fijnstof, ozon en stikstofdioxide die daar in grote(re) mate in de lucht hangt. In de lente en zomer heb ik ook last van allergieën en daar zou dit toestel goed bij helpen. Bovendien belooft deze nieuwe luchtreiniger van Dyson de stilste luchtzuiveraar in het gamma te zijn en zouden de filters veel langer meegaan in vergelijking met de voorgaande modellen.”

Minpunten? “Hoewel ik het design niet verkeerd vind, valt het toestel letterlijk nogal big uit. Als je klein woont, lijkt deze reiniger me iets te robuust. Ook is de luchtstroom sterk. Zelfs als ik me op meters afstand van het apparaat bevind, voel ik een koude bries in mijn nek. Fijn op warmere dagen, minder in de winter.”

Goedgekeurd? “Dit toestel doet wat het moet doen en meer: ik merk quasi direct een verschil qua allergieën, het neutraliseert geuren en via de MyDyson-app zie ik dat de waarden van schadelijke stoffen in huis al na een paar uur flink verminderd zijn. Het is een erg krachtige luchtreiniger: tijdens het koken gaat het apparaat bijvoorbeeld in overdrive om alle slechte stoffen en dampen te filteren, ondanks het feit dat ik een afgesloten keuken heb in een kamer verderop. Fijn is ook dat de reiniger makkelijk te verplaatsen is dankzij de onzichtbare wieltjes en dat hij inderdaad behoorlijk stil is. De Big+Quiet Formaldehyde luchtreiniger is aan de prijzige kant maar is in mijn huishouden ondertussen al onmisbaar.”

€ 999, o.a. online te koop. 

/

Pure Pop DT2024C0 kledingstomer van Calor

Pers

Waarom getest? “Een handstomer is voor mij een must-have, omdat je zonder strijkplank en strijkijzer snel je kleren kreukvrij maakt. Deze van Calor is veruit een van de meest compacte en lichte exemplaren op de markt – superhandig op reis.”

Minpunten?Het waterreservoir is met 70 milliliter echt heel klein, hierdoor kan je maximum twee stukken na elkaar stomen en dat is al ruim gerekend.”

Goedgekeurd? “Deze stomer is goedgekeurd voor gebruik onderweg. Het apparaat is al binnen de 15 seconden op temperatuur, heeft een omkeerbaar opzetstuk waarmee je pluis verwijdert en delicate stoffen stoomt, en bovendien weegt het bijna niks. In no time is een hemd of broek kreukvrij én fris, want ook geurtjes krijg je er zo uit. Voor thuis is het waterreservoir te klein en verkies is een grotere stomer die langer meegaat.”

€ 49,99, o.a. online te koop.

/

Pixie koffiemachine van Nespresso

Pers

Waarom getest? “Espresso is een alomtegenwoordige keuze in koffiebars maar voor degenen die thuis willen genieten van een heerlijk kopje koffie, kan het lastig zijn om de kunst van het maken van een espresso onder de knie te krijgen. Gelukkig biedt een Nespresso-machine een uitkomst.”

Minpunten? “Koffie zetten met originele Nespresso koffiecups was tot voor kort niet de meest duurzame manier van koffie drinken. Vanaf 1 januari 2023 kunnen alle koffiecapsules worden gesorteerd in de blauwe PMD-zak. Een goede zaak dus. Capsules van Nespresso zijn niet goedkoop, maar er zijn veel goedkopere alternatieven. Wel waar: de kwaliteitseisen van Nespresso liggen extreem hoog en dat heeft een positieve impact op de kwaliteit van de koffie.”

Goedgeurd? “Hoewel Nespresso-machines niet dezelfde rijke body of complexiteit bieden als de koffie die ze in je favoriete koffiebar serveren, kunnen ze wel de intense smaak van een goede espresso nabootsen met eenvoudige, minimale inspanning en tijd. We raden de compacte Pixie aan. Deze machine is snel, handig en eenvoudig te gebruiken, en de speelse vormen, felle kleuren en strakke afwerking geven bovendien een leuke uitstraling aan je keuken.”

€ 149, o.a. online te koop. 

/

V15s Detect Submarine stofzuiger + dweil van Dyson

Pers

Waarom getest? “Omdat dit de eerste draadloze stofzuiger van Dyson is waarmee je zowel kan stofzuigen als dweilen. Aan de roterende dweilzuigmond ging jaren research vooraf, zodat het precies de juiste hoeveelheid water levert om gemorste vlekken en klein vuil te verwijderen zonder dat je daarvoor een apart toestel in huis moet halen. Een vernuftig staaltje technologie!”

Minpunten? “De aan- en uitknop van het apparaat moet continu ingedrukt worden tijdens het dweilen (en stofzuigen), wat een serieuze kramp oplevert na het poetsen van een grote leefruimte zoals de living. Verder dweilt de Submarine goed, maar moet je af en toe een aantal keer over een vlek gaan om het echt schoon te krijgen.”

Goedgekeurd? “Naar mijn mening blinkt dit toestel vooral uit in het stofzuigen zelf. Vanwege de verschillende opzetstukken die meegeleverd worden, zoals de vloerzuigmond met laser die zelf het meest fijne stof zichtbaar maakt, maar ook dankzij de lange accuduur en de zeer intense zuigkracht. Het verschil met eerdere modellen van Dyson is groot! De dweilfunctie is een leuke extra, niet de reden waarom ik dit toestel zijn prijs waard vind.”

€ 949, o.a. online te koop.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Zijn deze high-end huishoudtoestellen hun geld waar?

Redactie Marie Claire De artikels van >