De schoonheidsgeheimen van Inge Onsea
© Inge Onsea

De schoonheidsgeheimen van Inge Onsea

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Enkele sigaretten als ontbijt, het nieuws kijken tijdens de avondverzorging en af en toe een bezoekje aan de plastische chirurg: de beautygeheimen van Essentiel Antwerp-frontvrouw Inge Onsea.

/

Vertel ons iets over je ochtendroutine.

“Ik ben geen ochtendmens en ontwaak heel traag. Ik heb zeker vier koffies en twee sigaretten nodig voor ik in de douche geraak. Als ik eenmaal in de douche sta, zit ik eigenlijk achter op mijn schema en zou ik al op het kantoor moeten zijn. Douchen en make-up aanbrengen gaat dus snel. Als ik mijn haar niet moet wassen, heb ik daar maar een kwartiertje voor nodig. Ontbijten doe ik niet, daar heb ik écht geen tijd voor.”

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

“Ik neem direct een douche als ik thuis kom, om daarna de avond in een jogging door te brengen. Mijn avondritueel is veel zorgvuldiger en uitgebreider dan mijn ochtendroutine. Ik ben een echte scrubber, ik scrub me elke avond te pletter. Ik gebruik de gezichtsscrub van Ikari, die heeft een grove korrel. Voor mijn lichaam is dat die van Collistar, ook een goede ruwe. Ik smeer s’ morgens en s’ avonds het anti-aging serum H.A. Intensifier van SkinCeuticals, twee keer per week doe ik een crème met retinol op. Ik heb een televisie in mijn badkamer dus ik kijk naar het nieuws terwijl ik me verzorg.”

Welke beautyproducten kan je niet missen?

“De huid onder mijn ogen is mijn probleemzone. Jarenlang heb ik naar een goede vettige oogcrème gezocht, de Magic Eye Rescue van Charlotte Tilbury is de beste die er is. De gekleurde dagcrème van Nomige is ook een topper. Het is een product dat specifiek voor mijn DNA gemaakt is. De resultaten zijn fantastisch en hij geeft me een gezonde glow. Ik ga nooit in de zon, ik kan niet zonder bruinen zonder zon voor het lichaam. Ik gebruik de grote bussen zelfbruiner van Nivea. Die smeert makkelijk uit en wordt niet oranje.”

MCB

/

Naar welk mirakelproduct ben je nog op zoek?

“Een instant puistenremover. We hebben allemaal gesukkeld met tandpasta op puistjes. Ik denk dan vooral aan mijn kinderen. Ik ben puistjes gelukkig ontgroeid.”

Je lievelingsbeautyadresje?

“Ik heb jammer genoeg geen tijd om regelmatig een beautysalon te bezoeken. Het blijft bij drie keer per jaar naar de kapper te gaan. Ik hou van een uitgroei dus dat helpt. Alleen Maikel van Maikel Antwerp mag aan mijn haar komen: hij creëert de perfecte uitgroei. De meeste kappers zetten een te nette kleur. Ik hou van een beetje rock-‘n-roll. Voor een manicure ga ik bij Robin van Extension Mansion. Ik ben dol op nail art. Twee keer per jaar ga ik naar de Carpe Clinic voor een botox en een mesogun behandeling, die werkt op lijntjes en rimpels. Andere behandelingen doe ik in hotels tijdens businesstrips en vakanties. Het eerste wat ik doe als ik in een hotel aankom, is een pedicure, massage of gezichtsverzorging boeken.”

Je ultieme trucje om er snel beter uit te zien?

“Een diepe decolleté aandoen. Geen kat die nog naar je gezicht kijkt.”

/

Welke beautytrend zegt je niets?

“Ik zou nooit dikke lippen laten spuiten. Ik vind het jammer dat veel jonge meisjes rondlopen met dezelfde grote lippen. Iedereen begint meer en meer op mekaar te lijken.”

Hoe ga je om met ouder worden?

“Ik heb geen probleem met ouder worden, ik begrijp mijn lichaam beter. Ondertussen weet ik perfect met welke kledij ik het best sta, hoe ik best mijn haar draag en welke make-up het beste bij me past. En gelukkig bestaat er plastische chirurgie. Botox, mesogun, fotofacial, thermage: laat maar komen, zolang het resultaat maar natuurlijk blijft. Ik ben geen fan van fillers, die geven zelden een naturel effect. Innerlijke beauty, die komt vanzelf als je goed in je vel zit. Mijn mama is 76 en heeft nog nooit aan haar gezicht laten werken. En ja, ze heeft rimpels maar ze blijft voor mij nog altijd de mooiste. Samen met de actrice Sharon Stone.”

Je favo beautytip?

“Zet gewoon een goede filter op die foto. Nee hoor: just smile en zelfzeker zijn.”

Vond je dit interessant? Ontdek hier dan de beauty- en badkamergeheimen van Tatyana Beloy, Océane Taquoi, Pascale Naessens en Sabine Peeters.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Skincare.