Hotspot: Mieke Dierckx opent eerste flagshipstore
© Pers

Hotspot: Mieke Dierckx opent eerste flagshipstore

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Handtassen, Belgisch en duurzaam design. Word je even vrolijk van deze combinatie als wij? Dan hebben we goed nieuws voor jou: Mieke Dierckx opent begin december haar eerste shop in thuishaven Westerlo. De ontwerpster ruilt haar bestaande atelier in voor een stijlvol pand in het hartje van de stad.

Handtassenontwerpster Mieke Dierckx

Mieke Dierckx heeft al zes succesvolle jaren als ontwerpster voor het gelijknamige handtassenmerk op haar naam staan. Haar handtassen worden gekenmerkt door hun minimalistische design, uitstekende kwaliteit en de draagbaarheid. Ze werkt vooral met leder en elk stuk wordt met de hand gemaakt door een familiebedrijf in Portugal. De rode draad in haar collecties is driedimensionaliteit, ze houdt namelijk van een spel van dieptes, vormen en kleuren.

Eerste flagshipstore

Ze besloot dat het tijd was voor een volgende stap en opent op 7 december een permanente winkel in haar thuisgemeente Westerlo. Ze brengt haar atelier en boetiek samen in één stijlvol en karakteristiek pand – een totaalconcept om U tegen te zeggen. Mieke verwelkomt haar klanten graag in haar flagshipstore, waar ze persoonlijk advies verleent en custom-made ontwerpen maakt.

mieke_dierckx_handtassen_marieclaire

Pers

Mieke Dierckx maakt één collectie per jaar, want zij vindt niet dat handtassen seizoensgebonden zijn. De kleuren past ze wel aan per seizoen. Vorige maand viel ons oog op de handtassen van Mieke Dierckx als ‘crush of the day’. Daar kon je al lezen dat burgundy of wijnrood, vurig oranje en zwart het deze winter goed doen. Ook groen, blauw en roze vallen op. De modellen variëren van clutches tot shoppers en saddle bags.

Tip: Mieke ontwerpt ook originele rugzakken voor de kids!

Mieke Dierckx flagshipstore, Polderstraat 39, 2260 Westerlo, www.miekedierckx.be

Gek op handtassen? Lees dan ook: 7 types handtassen die je meteen aan je arm wil deze herfst, Cadeautip: personaliseer je Dior Book Tote met ABCDior en Lies Mertens: handtassen van Belgische bodem

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgisch, Designer, Handtassen, Mieke Dierckx, Mode.