De leukste nieuwe adressen om te ontdekken in Brussel
©

De leukste nieuwe adressen om te ontdekken in Brussel

Door Louise-Marie Servranckx
Leestijd: 3 min

Brussel, onze bruisende hoofdstad, blijft zichzelf heruitvinden met steeds weer nieuwe hotspots. Of je nu een toerist bent die Brussel voor het eerst bezoekt of gewoon een rasechte Brusselaar die op zoek is naar iets nieuws, hier zijn enkele van de nieuwste hotspots die je niet mag missen.

/

Nieuwe vestiging voor Syrisch restaurant ‘My Tannour’

My Tannour

My Tannour is een Syrisch restaurant dat reeds goed bekend is onder de Brusselaars. Laatst openden ze hun vijfde vestiging in de universiteitswijk rond de begraafplaats van Elsene. Na hun vier vestigingen vlakbij het Flageyplein, in Sint-Gillis, in de Wolf-foodmarket en in Merode, is het nu tijd voor een nieuwe beleving van het restaurant. De locatie krijgt namelijk nieuwe menu-items, een nieuwe branding én een nieuw interieur. Dus heb je zin in falafel, gegrilde halloumi of auberginekaviaar met gegrilde groenten, ga dan zeker eens langs op hun nieuwe locatie.

Boendaelsesteenweg 467, 1050 Elsene. Meer informatie vind je op de website.

/

‘Jean-Paul Lespagnard Suite’ in The Hotel Brussels

The Hotel Brussels

Zegt de naam Jean-Paul Lespagnard je iets? Jean Paul is een getalenteerde Belgische modeontwerper die bekend staat om zijn unieke en expressieve stijl. Hij komt uit Luik en heeft internationaal erkenning gekregen voor zijn bijzondere creaties en zijn bijdrage aan de modewereld. Nu creëerde hij samen met luxehotel The Hotel Brussels een interactieve suite waar je tussen 2 oktober 2023 en 4 januari 2024 kan overnachten.

We raden aan om zeker de packagedeal te boeken. Dit is namelijk inclusief een fles champagne, een doos Dandoy-koekjes, een verrassing van Jean Paul, een The Hotel kaars, het ontbijt, toegang tot de parkeerplaats en toegang tot de Panorama Lounge. Overnachten kan vanaf € 1600 per nacht.

Waterloolaan 38, 1000 Brussel. Meer informatie vind je op de website.

Lees ook: Food in Leuven: dit zijn de hotspots van de locals

/

‘Ciao!’, het Italiaanse restaurant in TheMerode 

TheMerode – Ciao!

TheMerode is de eerste private lifestyle en social club in Brussel. Het is een exclusieve sociale club, opgericht voor specifieke leden en dat een reeks diensten, faciliteiten en activiteiten aanbiedt. Belangrijk om te weten is dat het restaurant toegankelijk is voor leden en niet-leden en een menu biedt met gevarieerde gerechten die je smaakpapillen zeker zullen verrassen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen tussen verse handgemaakte pasta met een twist en nieuwe versies van klassieke Italiaanse visgerechten. Vers. Speels. Seizoensgebonden.

Poelaertplein 6, 1000 Brussel. Meer info vind je op de website.

/

Heropening van restaurant ‘Emily’

Maison Degand, restaurant Emily

In 2014 opende Emily haar deuren, een restaurant op maat ontworpen voor Emily Degand. In 2015 werd het restaurant overgenomen door de familie Litvine en gaven het de naam Villa Emily. Nu acht jaar later, neemt de familie Degand opnieuw de leiding over het restaurant en keert terug naar de naam Emily. Deze overgang gaat gepaard met een aantal belangrijke veranderingen, waaronder de komst van een nieuwe chef-kok, Luca Gaviglio, en een nieuw samengesteld nieuw team. Naast het restaurant is de familie ook bekend van Maison Degand, een luxe kledingboetiek dat dit jaar 50 jaar bestaat.

Abdijstraat 4, 1000 Brussel. Meer info vind je op de website.

Lees ook: 3 foodhalls in Brussel om snel te bezoeken

/

Modieuze gerechten proeven in ‘Kline’

Kline 

Chefs van dienst zijn de bekende Nico Corbesier en Katrien Vantomme. Beiden streven ze ernaar om ecologisch verantwoord eten betaalbaar te maken voor iedereen. Er is evenveel aandacht voor originele recepten als voor de typische klassiekers, zoals asperges. Zelf beschrijven ze het als een ideale plek voor liefhebbers van echt eten en echte mensen, met doorkijkkeuken, comfortabel gelegen in het centrum, in de Dansaertwijk.

Vlaamsesteenweg 162, 1000 Brussel. Meer info vind je op de website.

/

Sierraden, handmade with love

Wouters & Hendrix

Juwelenmerk Wouters & Hendrix is ‘back in Brussels’ en dat mag gevierd worden. Van 21 tot 22 oktober is iedereen welkom om de volledig vernieuwde boetiek aan het George Brugmannplein te ontdekken. Tijdens het bruisende openingsweekend worden klanten getrakteerd met bubbels en een surprise gift bij elke aankoop. Ook op de afspraak: de mooiste stukken uit de 18k gold collection, handmade with love door de goudsmeden van het Antwerpse atelier en bijzonder geliefd bij de Brusselse fans. Wie een extra piercing wil, kan zaterdag bovendien een beroep doen op de resident piercer in de boetiek.

Wouters & Hendrix, Georges Brugmannplein 16, 1050 Brussel, Celebration weekend van 21 tot 22 oktober, meer info op de website.

/

Slapen met Diane

Hotel Amigo

Hotel Amigo wijdt één van zijn suites aan de wereld van Diane von Fürstenberg. Via enkele geraffineerde details betreden bezoekers de wereld van de Belgisch-Amerikaanse ontwerpster. Deze even magische als efemere suite, met verfijnde details, iconische patronen en inspirerende kunstwerken, is een unieke gelegenheid voor gasten van Hotel Amigo om meer te weten te komen over de vrouw die met haar iconische creaties vrouwen als Amy Winehouse en Michelle Obama wist te bekoren.

Hotel Amigo, Vruntstraat 1, Brussel, meer info op de website. 

/

Sac m’as tu vu

Britt Van Driessche

Sinds de oprichting van het luxemerk eind 2022, gaan de designertassen van Britt Van Driessche als warme broodjes over de toonbank. Na een showroom in Knokke volgt nu de opening van een eerste boetiek van Britt Van Driessche. In de inspirerende setting van de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen – vlakbij de Grote Markt in Brussel – mag je je verwachten aan twee extra modellen, Clara & Lucia, én Dusk, een gloednieuwe kleur als uitbreiding op het bestaande assortiment. ​De creaties van Van Driessche zijn een mix van Belgisch design en Italiaans vakmanschap.

Galerie de la Reine 22, 1000 Brussel, meer info op de website.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussels, Hotel, Hotspots, Restaurants.