Londen hotspots: Where to eat?
© Instagram The Good Life Eatery, Tibits & The Deli Mae

Londen hotspots: Where to eat?

Leestijd: 3 min

Het weer wordt guurder, de etalages vullen zich met cosy knitwear en je seizoensdepressie loert om de hoek. Kortom, de herfst is duidelijk in volle glorie en je kan best een beetje perspectief gebruiken om jezelf uit bed te hijsen en naar kantoor te begeven. Maar zie, een lichtje in de herfsttunnel: vanaf 1 november worden de Christmas lights in de straten van Londen aangestoken. En het wordt nog beter: de gerenommeerde grootwarenhuisketens geven kortingen.

Jihaa! Het ideale excuus voor een citytrip over het kanaal en een koffer tsjokvol Topshop-stuff. Al wat jij moet doen, is gewapend met een latte, je eurostar-ticket, designertas en een afgedrukte versie van dit artikel jezelf overgeven aan de foute kerstmuziek en een quasi nostalgisch humeur. Wij zetten alvast de hotspots van het moment op een rijtje.

1. Tibits vegan kitchen

Vegetarisch, glutenvrij, lactosearm, veganistisch… ‘You name a diet’ en Londen heeft meteen 7 hotspots klaar. Bij Tibit’s bieden ze alle foodtrends in 1 buffet. Het concept is even eenvoudig als geniaal: je schept je bordje vol lekkers, laat het wegen aan de kassa en geniet van de rust op de binnenplaats te midden van de drukke winkelstraten rondom Regent Street. Voor wie kiezen een hel is, wordt deze eatery een uitdaging, want alles ziet er even lekker en gezond uit!

Tibit’s vegan kitchen, 12-13 Heddon Street, Soho, www.tibits.ch

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par #tibits plantbased restaurant (@tibits_restaurants) le

/

2. The Good Life Eatery

Het drinken van groene sapjes was een aantal jaren geleden nog vreemd. Vandaag is een Juice Cleanse het nieuwe normaal. Zo ook in Londen, waar detox bars als paddenstoelen uit de grond rijzen. The Good Life Eatery behoort echter tot een van de trendsetters in de wereldstad en combineert ontgiftende sapjeskuren met een soep of salade. Probeer zeker ook eens de vegan goodness bowl als juicing voor jou nog steeds een ver-van-mijn-bed-show is.

The Good Life Eatery, verschillende locaties in Belgravia, Chelsea en Marylebone, www.thegoodlifeeatery.com

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Amy Jackson (@iamamyjackson) le

/

3. Daylesford Organic

Te midden van de Cotswolds bouwde Daylesford Organic gedurende jaren uit tot een boerderij waar zelfs de rich and famous maar al te graag even uitrusten van de dagelijkse drukte. Die rust biedt de ecologische farm nu ook aan op verschillende locaties verspreid over London City. Naast boodschappen doen in een keurig vormgegeven buurtwinkel, kan je er ook terecht voor ontbijt, lunch of diner. Onze favoriet van de kaart is sowieso het appel-perensap, recht vanuit de boomgaard.

Daylesford Organic, verschillende locaties in Notting Hill, Marylebone, Gloucestershire en Pimlico, www.daylesford.com

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par 👁‍🗨 Ευγνώμia Αναστασίου (@xxevnomia) le

/

4. Charlie’s

Kleurrijke huisjes spotten vanachter een latte, doen we bij Charlie’s op Portobello Road. Take-away coffee koop je letterlijk op elke hoek van de straat, waarom dan toch voor deze koffiebar kiezen? Ongetwijfeld omdat het zaakje Londen ademt. Zo eet je hier bijvoorbeeld gebak op serviesgoed waarop het gekende straatbordje van Charlie’s prijkt.

Charlie’s, 59a Portobello Road, Notting Hill.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Charlie’s (@charlieslondon) le

/

5. The Mae Deli

Toen Ella Woodwarth enkele jaren geleden ernstig ziek werd, besloot ze haar leven over een andere boeg te gooien. Door het samenrapen van verschillende diëten die haar werden voorgeschreven, creëerde ze haar eigen keuken. Een keuken die haar bovendien deed genezen van de – zogezegd – ongeneeslijke spierpijnen. Wat begon met YouTube filmpjes en recepten, groeide razendsnel uit tot een ware business. Met haar jonge leeftijd schreef Deliciously Ella (24) intussen 3 boeken, liggen haar proteïnesnacks in verschillende supermarktketens en bouwt ze samen met haar hubby Matthew aan een tweede eetzaak.

The Mae Deli, 2& Seymour Place, Marylebone, www.themaedeli.com

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par bethere app (@bethere_app) le


/

6. Albion

Ook hier wordt een supermarkt en eatery samengebracht onder één dak. Menig blogger checkt dan ook maar al te graag in op deze hotspot te midden van de trendy wijk Shoreditch. De hashtag ‘albionshoreditch’ op Instagram slingert een breed gamma aan beeldige foto’s van uitgekiemde maaltijden naar je hoofd. Neen zeggen wordt haast onmogelijk…

Albion, 2-4 Boundary Street, Shoreditch, www.albion-uk.london

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Albion (@albion_london) le

Geschreven door Charlotte Van Beirendonck

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Albion, Charlie's, Citytrip, Daylesford Organic, Hotspots, Londen, Londen-special, Restaurants, The Good Life Eatery, The Mae Deli, Tibit's Vegan Kitchen.