Hotspot: Le Pesage, het nieuwe restaurant in Drohme
© Le Pesage

Hotspot: Le Pesage, het nieuwe restaurant in Drohme

Leestijd: 1 min

Op 20 september 2018 opende Le Pesage zijn deuren. Het splinternieuwe restaurant bevindt zich in Drohme, op de bucolische site van de oude Hippodroom in Ukkel-Bosvoorde. Om te ontdekken!

Het Drohme park heeft er een nieuwe aanwinst bij. Vorige maand opende het nieuwe familierestaurant, Le Pesage, namelijk zijn deuren.  De trendy brasserie werd ingericht in het historische weeglokaal, dat in 1900 werd gebouwd door architect François Kips. In het gebouw werden de jockeys gewogen en verzwaard met gewichten, zodat ze de race startten met hetzelfde gewicht. Het restaurant kreeg dan ook de toepasselijke naam Le Pesage, naar de rijke geschiedenis van het gebouw.

Tweede jeugd

Door de jaren heen werd het weeglokaal uitgebreid met verschillende bijgebouwen. Nu heeft het gebouw een tweede jeugd gekregen dankzij het nieuwe restaurant. Het interieur van de zaak is ontworpen door binnenhuisarchitect Lion Jadot. Hij herstelde het samenspel van lijnen in het oude gebouw terug in volle glorie. Bovendien werkte hij vooral met natuurlijke materialen zoals rubber en speelde hij met contrasterende heldere kleuren en texturen. Het resultaat: een uitnodigende plek met een onweerstaanbare energie, net zoals Drohme.

Le Pesage wil diezelfde energie ook uitstralen met hun menukaart. Je mag je verwachten aan een kaart vol variatie. Er wordt vaak gewerkt met lokale producten zoals Mechelse ketchup of bosvruchtenhoning. Maar er wordt ook gespeeld met meer exotische gerechten zoals kroketjes met varkensvlees en gember.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#pesage#newrestaurant#drohme#meltingpark

Een bericht gedeeld door Le Pesage (@le_pesagebrussels) op

Le Pesage is geopend van dinsdag tot zondag namiddag. Reserveren kan via de website.

 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Drohme, Hotspot, Le pesage, Restaurant, Ukkel.