3 niet te missen zomerse rooftops
© yalo

3 niet te missen zomerse rooftops

Leestijd: 2 min

Van de zonnestralen genieten met cocktails en hapjes of gewoon chillen? Haal het maximum uit de zonnige dagen op een uniek dakterras met uitzicht op de skyline van Antwerpen, Brussel, Gent en Luik.

/
Met zicht op ’t stad

Het dakterras van Yust in Antwerpen wordt de komende maanden opnieuw de verzamelplaats voor gezellige afterworks, yogasessies bij het eerste zonlicht en unieke rooftopcinema’s. De chefs van Yust verrassen met trendy wereldgerechten om te delen, gemaakt met liefde voor lokale producten en seizoensgebonden specialiteiten. Op het menu staan hapjes zoals oesters, chilli-komkommer, cauliflower wings, fried chicken en pork croquettes. Het glas heffen doe je met één van de cocktails, (natuur)wijnen of een fris biertje. De  rooftop is één van de weinige die overblijven in de stad en kan je bovendien privatiseren voor recepties en andere gelegenheden. Je kan er deze zomer ook terecht voor cinema’s na zonsondergang. Yust is een vernieuwend en dynamisch in Antwerpen en Luik dat korte en lange verblijven combineert met events, gastronomie en lokale cultuur. Met zijn ruim aanbod kamers en formules wil Yust een internationale ervaring bieden die gasten inspireert en verbindt. Ook het dakterras van Yust Liege, in de hippe stationsbuurt van Luik, is open.

yust

Yust Antwerp, Coveliersstraat 6 in Antwerpen en Yust Liege, Esplanade Simone Veil 2 in Luik.

Meer info op de website.

Een beetje Mexico in Brussel

Na Londen, Amsterdam en Parijs installeert het emblematische hotel The Hoxton zich in de bruisende Brusselse wijk Botanique. De hipste cocktailbars in de buurt, een uitnodigende, publieke lobby, een bruisende co-working, charmante restaurants, gezellige hotelkamers en een majestueuze rooftop: The Hoxton in Brussel bundelt het allemaal onder één dak. Op het dak van het iconische gebouw van 22 verdiepingen, de voormalige IBM-kantoren,  pronken de bar en taqueria Tope op de rooftop met een panoramisch terras. Tope gaat prat op heerlijke Mexicaanse gerechten barstensvol pit, van de energieke straten van Mexico-Stad over de kleurrijke steegjes van Oaxaca tot de rustgevende sereniteit van Tulum, Tope voert je mee naar uiteenlopende Mexicaanse steden. Je kan er terecht voor een lichte lunch of uitgebreid diner à la mexicana. Aan de bar heb je keuze uit talrijke cocktails met tequila en mezcal, de wijnkaart gaat in hand in hand met de smaakvolle gerechten en op de bierkaart staan Belgische artisanale bieren.

 

The Hoxton, Victoria Reginaplantsoen 1 in 1210 Brussel. Prijzen en info op de website.

Klinken op zijn Gents

Het dakterras van Yalo – met een indrukwekkend uitzicht – is één van de beste niet-zo-verborgen locaties in Gent. Het is gelegen op de zesde verdieping van het gebouw en perfect voor een cocktail, heerlijk streetfood en verfrissende drankjes. Yalo is een boetiekhotel in het centrum van Gent met een levendige en kosmopolitische sfeer. Het beschikt over 92 designkamers, een luxueuze cocktail- en wijnbar, een restaurant, originele vergaderzalen, een fitnessruimte en een prachtig zicht over de stad.

halo

Yalo, Brabantdam 33 in Gent, meer info op de website.

Lees ook: 10 street art wandelingen om te doen in België

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Hotspot Brussel, Hotspot Gent, Hotspots, Hotspots Antwerpen, Luik.