Dit zijn de 5 mooiste kerstmarkten in eigen land
© Unsplash

Dit zijn de 5 mooiste kerstmarkten in eigen land

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

De dagen worden steeds korter en de temperaturen worden alsmaar lager. En dat kan maar een ding betekenen, het kerstseizoen is begonnen. Wie Kerstmis zegt, zegt natuurlijk kerstmarkten en die heeft ons land in overvloed. Dit zijn de gezelligste kerstmarkten in België.

/

1. Brussel

Beginnen doen we in onze hoofdstad, waar een kerstmarkt staat die zo indrukwekkend is dat hij een plekje kreeg in de top 20 beste kerstmarkten van de Amerikaanse nieuwssite CNN. Zij zeggen dat Winterpret meer weg heeft van een festival dan van een markt. Dat is goed te begrijpen want deze kerstmarkt heeft naast meer dan 200 kraampjes ook nog een heleboel randanimatie. Denk aan een reuzenrad, schaatsbaan, draaimolen en nog veel meer.

Draaimolen op kerstmarkt Brussel, België

Unsplash

Data: Van 24 november tot 31 december 2023

Lees ook: Dit zijn de leukste kerstmarkten in het buitenland waar je met de trein naartoe kan

/

2. Leuven

De kerstmarkt in Leuven wordt deze keer extra speciaal want ze vieren dit jaar hun 35-jarige jubileum. Speciaal voor deze gebeurtenis duurt de markt dit jaar ietsje langer, 2 weken in totaal. Daarnaast wordt er ook een volledige foodstreet geopend op het Ladeuzeplein vol specialiteiten uit binnen- en buitenland. Deze kerstmarkt is extra leuk als je met kinderen op stap bent, want je krijgt hier de kans om op de foto te gaan met de kerstman.

Data: Van 7 tot 21 december 2023

/

3. Gent

Ook de Gentse kerstmarkt moet zeker niet onderdoen voor de concurrentie want hier zorgen 150 kraampjes voor totale kerstsfeer. Daarnaast is de markt ook uitgerust met een complete rolschaatspiste. Zelf het Gravensteen ontsnapt niet aan de kerstsfeer want dat wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een winterwonderkasteel.

Data: Van 7 tot 31 december 2023

Lees ook: Deze truien wil je nu aanschaffen voor de winter

/

4. Brugge

Als er een plek in ons land gezelligheid schreeuwt dan is het wel Brugge. Deze authentieke stad doet heel het jaar door al denken aan een gezellig kerstdorp en dat wordt alleen maar versterkt wanneer de jaarlijkse kerstmarkt er neerstrijkt. Naast tal van gezellige kraampjes biedt deze markt ook een grote schaatsbaan op de Grote Markt die het kerstgevoel volledig afmaakt.

Kerstmarkt in Brugge, België

Unsplash

Data: Van 24 november 2023 tot 7 januari 2024

/

5. Luik

Mag het al iets verder zijn? Neem dan zeker Luik op in je bucketlist met kerstmarkten in België. Naast het prachtige kerstdorp met 200 gezellige chalets biedt de markt ook een paar unieke activiteiten. Zo is er een rodelbaan, ijsbaan en muzikale animatie om je volledig in kerstsfeer te brengen. Op de markt zelf vind je typisch winterse snacks zoals raclette, peperkoek en glühwein.

Data: Van 25 november tot 30 december 2023

Naast deze opties zijn er nog veel andere steden met een kerstmarkt denk aan Mechelen, Antwerpen, Hasselt, Knokke… Aan kerstmarkten in België geen gebrek!

Lees ook: Goud en kersenrood, een verfrissende kleurencombinatie voor winter 2024

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: België, Kerstmarkt, Kerstmis, Winter.