Waarom jij naar de Vlaamse minireeks ‘De Shaq’ moet kijken
© VRT

Waarom jij naar de Vlaamse minireeks ‘De Shaq’ moet kijken

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Recent bracht VRT hun laatste coronaproof miniserie uit, genaamd De Shaq. Een comedy- en murder mysteryreeks die voor het eerst in zeventig jaar plaats maakt voor een hoofdrolspeler met Afrikaanse roots. Dit is waarom jij onmiddellijk naar de Vlaamse miniserie moet kijken.

/

De Shaq is een vierdelige minireeks waarin personal trainer Shaq (Prince K. Appiah) door zijn zakenpartner Marnix (Bart Hollanders) gevraagd wordt om te helpen met een trainingssessie. Wanneer Shaq te hulp schiet maar ontdekt dat het gaat om een lijk in de tuin, wil hij liefst zo snel mogelijk weer weglopen. Marnix is echter niet van plan dit zomaar te laten gebeuren…

Lees ook: Bingewatchen: waarom jij deze kerstvakantie naar de Vlaamse webserie ‘brak’ wil kijken.

Voor het eerst in zeventig jaar ontwikkelde de openbare omroep een fictiereeks van eigen bodem, met een gekleurd personage in de hoofdrol. Halleluja. Anno 2021 is de VRT eindelijk klaar om aan het grote publiek te tonen dat gekleurde Belgen niet altijd geassocieerd moeten worden met de stereotype cocktail van sociale achterstelling, armoede en criminaliteit om geslaagde televisie te krijgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eén (@eenbe)

Ook regisseurs Inès Eshun en Anthony Nti zijn nieuwe talenten die samen met schrijfster en comédienne Soe Nsuki wellicht de meest etnisch diverse crew in de geschiedenis van een VRT-reeks ooit vormen. Beiden regisseurs hebben Ghanese roots en hadden geen schrik om dit door te drukken in een reeks gericht op een mainstream publiek. Want laten we eerlijk zijn, heeft één groot mainstream publiek waarin iedereen dezelfde (culturele en etnische) achtergrond bezit ooit bestaan? “De Shaq is een ludieke reeks waarmee we spelen met thema’s zoals racisme en privilege. We tonen personages en ervaringen die je voorheen nog niet zag op de Vlaamse televisie,” vertellen regisseurs Inès en Anthony.

De Shaq is nu te bekijken op www.vrt.be en een absolute aanrader voor iedereen die van originele verhalen met nieuw talent houdt.

Lees meer Marie Claire op: Kristen Stewart als prinses Diana in nieuwe film: dit moet je weten, 14 romantische films voor valentijn en ‘Peaky Blinders’ seizoen 6: dit kun je verwachten.

Tags: De Shaq, één, Vrt.