‘Peaky Blinders’ seizoen 6: dit kun je verwachten
© Peaky Blinders

‘Peaky Blinders’ seizoen 6: dit kun je verwachten

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Goed nieuws, de productie van het zesde seizoen van Peaky Blinders is terug opgestart! Helaas werd ook meegedeeld dat er geen zevende seizoen aankomt. Wat betekent dit voor het verhaal? Ontdek hier alles wat we nu al weten. 

/

Normaal gezien zou Peaky Blinders bestaan uit zeven seizoenen om tot het gewenste einde te komen. Nu werd aangekondigd dat er maar zes seizoenen zullen zijn en aankomende afleveringen de laatste worden. Wil dit zeggen dat het einde sneller bereikt wordt of is het verhaal aangepast?

Volgens een statement gemaakt door showrunner Steven Knight bevindt de familie zich in extreem gevaar en staat er meer op het spel dan ooit tevoren. Volgens hem belooft dit seizoen het beste seizoen van de hele reeks te worden en is hij er zeker van dat fans heel tevreden zullen zijn.

Goed nieuws is wel dat Knight lokt naar een open einde. Want hoewel de serie op zijn einde zal lopen, vertelde hij aan magazine GQ dat het verhaal van de familie in een andere vorm verder gaat. Nogal mysterieus als je het ons vraagt. Komt er misschien een film aan?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BBC (@bbc)

/

Nadat BBC het nieuws van een zesde en laatste seizoen bevestigde op de Instagrampagina vragen veel fans zich af wat er nu zal gebeuren. Hier vind je alles wat je moet weten over het aankomende seizoen van Peaky Blinders

Wanneer komt het zesde seizoen op tv?

Aangezien de productie een jaar vertraging heeft opgelopen door de coronacrisis en pas sinds deze maand opnieuw gestart werd, is een antwoord op deze vraag nog even afwachten. Indien alles vlot loopt verwachten wij de eerste aflevering te zien aan de start van volgend jaar.

Wat staat er te gebeuren?

Eén ding is zeker, het zesde seizoen start daar waar seizoen vijf is geëindigd. Dat wil zeggen met het beeld waar Tommy Shelby een geweer tegen zijn hoofd drukt.

Shelby leed aan langere tijd aan de gevolgen van een trauma opgelopen tijden de Eerste Wereldoorlog. Toen zijn vrouw Grace stierf aan het einde van het seizoen, bereikte zijn mentale gezondheid een ultiem dieptepunt. Aangezien we hem nooit het geweer zagen afvuren, vermoeden we dat hij zijn plan niet heeft doorgezet en snel weer de toenemende populariteit van de facistische leider Oswald Mosley zal tegenhouden. Maar om tegen Oswald Mosley te vechten, moet Tommy eerst het gevecht met zichzelf winnen.

Aan Digital Spy vertelde regisseur Anthony Byrne ook dat er een nieuwe vrouwelijke vijand zal opduiken: “Er wordt een vrouwelijke rol in het nieuwe seizoen geïntroduceerd, die best duister is. Ik heb nog niet eerder een rol zoals die van haar in Peaky gezien. Ik vertel niet wie ze is, maar ze gaat het Tommy zeker moelijk maken. Ze daagt hem op een andere manier uit. Ze is geen protagonist (hoofdrolspeler, red.), maar ik weet ook niet of ze een antagonist (tegenpool, red.) is.”

Rowan Atkinson als Hitler

Naar de meeste informatie over het nieuwe seizoen is het nog gissen, waardoor de meest bizarre maar ook minder bizarre geruchten de ronde doen. Het meest geloofwaardige gerucht is toch wel dat Rowan Atkinson in de huid zal kruipen van Hitler. Mr. Bean als Adolf Hitler, kan jij het je voorstellen? Atkinson is dan wel een zeer getalenteerde acteur, voor ons blijft hij altijd Mr. Bean. Aangezien het verhaal zich in de jaren ’30 afspeelt en het facisme duidelijk aan populariteit groeit, is het niet onwaarschijnlijk dat der Fuhrer ook een rol zal spelen in het zesde seizoen. Of er ook maar iets waar is van dit gerucht, wordt nog spannend afwachten. De schrijvers lossen voorlopig niks.

Lees meer Marie Claire op: Waarom je ‘Pretend It’s a City’ op Netflix nu wil kijken, Een blik achter de schermen bij de nieuwe Netflix-hit ‘Bridgerton’ en #MeTooIncest: tienduizenden mensen getuigen over incest en kindermisbruik.

Tags: Peaky Blinders, TV series.