Kristen Stewart als prinses Diana in nieuwe film: dit moet je weten
© NEON

Kristen Stewart als prinses Diana in nieuwe film: dit moet je weten

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Dat Lady Di nog steeds de prinses van het volk is, toont het succes van de Netflix-hit 'The Crown' aan. Voor de nieuwe film Spencer kruipt de Amerikaanse actrice Kristen Stewart (30) in de huid van prinses Diana. Dit weten we nu al. 

/

In tegenstelling tot The Crown, zal de film Spencer niet een langere periode in Diana’s leven volgen, maar focussen op één specifiek weekend uit het leven van de prinses van Wales. Hoewel de productie nog niet van start ging, weten we nu al enkele details over de acteurs en actrices, de verhaallijn en de schrijvers.

Kristen Stewart als prinses Diana

Eén ding is zeker, Kristen Stewart zal de iconische rol van Diana Spencer op zich nemen. De actrice werd voornamelijk beroemd dankzij haar rol als Bella Swan in The Twilight Saga. Meer recent speelde ze een geheime agent in Charlie’s Angels, alsook een ingenieur in de scifi-horror Underwater. Pablo Larraín, de regisseur van Spencer, is alvast grote fan van haar werk. Zo vertelde hij aan Deadline: “Kristen is een van de meest geweldige actrices van dit moment. Ze kan heel mysterieus en erg kwetsbaar zijn en uiteindelijk ook sterk, en dat is wat we nodig hebben… De manier waarop ze op het script reageerde en hoe ze het personage benadert, is heel mooi om te zien.”

/

Het verhaal

Zoals eerder gezegd zal Spencer zich focussen op één weekend uit het leven van Lady Di. Nadat zij haar kerstvakantie doorbrengt met de koninkelijke familie op het Sandringham-landgoed in Norfolk, besluit Diana haar huwelijk met prins Charles te beëindigen. “Het is erg beknopt”, vertelde Pablo Larraín aan Deadline over de film. “Ze brachten Kerst daar velen jaren door en de film speelt zich in het begin van de jaren negentig af, zo rond 1992. Het is kerstavond, eerste en tweede kerstdag. […] We krijgen een beeld van wat ze wil en wat ze gaat doen.”

Aangezien de film het verhaal vertelt van drie specifieke dagen in Diana’s leven, zal de kijker niets van de werkelijke scheiding of haar dood meekrijgen. “We kennen haar lot allemaal… en we hoeven daar niet op in te spelen”, aldus Larrain. De focus zal hierbij liggen op haar relatie met prins Charles en haar twee zonen. Welke acteurs deze rollen zullen vertolken is echter nog niet geweten.

/

Wanneer wordt de film verwacht?

Het filmen zal plaatsvinden in zowel Duitsland als in het Verenigd Koninkrijk. Er wordt verwacht dat de datum van de release zal inspelen op het 25-jarige jubileum van Diana’s dood in 2022. Dit betekent dat de film ten vroegste in het najaar van 2021 verwacht wordt.

Lees meer Marie Claire op: 14 romantische films voor valentijn, Lady Whistledown kondigt officieel tweede seizoen van Bridgerton aan en ‘Peaky Blinders’ seizoen 6: dit kun je verwachten.

Tags: Films en series, Prinses Diana, Spencer.