Deze 7 activiteiten zijn ideaal voor de paasvakantie
© Unsplash

Deze 7 activiteiten zijn ideaal voor de paasvakantie

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Het is bijna Pasen en voor zij die gezegend zijn met een paasvakantie betekent dat extra veel vrije tijd. Gelukkig zijn er genoeg dingen te doen in eigen land. Of je nu houdt van cultuur, sport of eerder culinair wil genieten, deze 7 activiteiten bieden ieder wat wils in de paasvakantie.

/

1. Expo Baloji Augurism

Of je passie nu bij kunst, mode of film ligt, de tentoonstelling Baloji Augurism in het ModeMuseum van Antwerpen is de plek waar je wil zijn. De expo werd gecureerd door Baloji zelf, een muzikant, dichter, ontwerper en filmmaker die geboren werd in Congo en daarna naar België verhuisde. De tentoonstelling is volledig geïnspireerd op Augure, zijn eerste langspeelfilm die ook meteen de Belgische Oscar inzending is voor 2024. Doorheen de tentoonstelling krijg je een blik op de Congolese cultuur aan de hand van kostuums, rekwisieten, video’s en meer.

Waar? Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Wanneer? 21 oktober 2023 – 16 juni 2023
Meer info? MoMu.be

Lees ook: Daar is de lente, daar zijn de lenteparfums!

/

2. Paaszoektocht op het blotevoetenpad

Ben je op zoek naar een leuke paasuitstap voor de kids, dan is een paaszoektocht hoe dan ook een goed idee. Om het standaard paaseieren zoeken iets spannender te maken organiseert het Nationaal Park Lieteberg in de Hoge Kempen een zoektoch op een blotevoetenpad. Het is de bedoeling dat de kinderen tijdens de zoektocht stickers zoeken tot ze hun kaart vol hebben. Daarna kunnen ze die kaart inruilen voor paaseitjes.

Waar? Stalkerweg 46, 3690 Zutendaal
Wanneer? 30 en 31 maart 2024
Meer info? lieteberg.be

/

3. Wandeling in de plantentuin

Het wordt steeds warmer en dan is een lentewandeling in het zonnetje meer dan welkom. Voor een mooie natuurwandeling dicht bij huis kan je altijd terecht in de plantentuin van Meise. Hoewel we de winter nog maar net achter ons hebben gelaten en de meeste bomen hun blaadjes nog niet terughebben, staan de magnolia’s wel al in bloei. Deze prachtige roze bloemen fleuren ongetwijfeld je dag op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Plantentuin Meise (@plantentuinmeise)

Waar? Nieuwelaan 38, 1860 Meise
Wanneer? Elke dag van 10 uur tot 18 uur
Meer info? plantentuinmeise.be

Lees ook: Bosbaden, goed voor je gezondheid én je humeur

/

4. Cursus mindfulness

Kwam de paasvakantie geen seconde te vroeg en heb je nood aan volledige ontspanning? Dan is een cursus mindfulness misschien wel exact waar je naar op zoek bent. Tijdens deze cursus kom je niet alleen tot rust op het moment zelf, maar je leert ook hoe je in toekomstige stresssituaties het hoofd koel blijft houden.

Waar? Frederick Burvenichstraat 156, 9050 Gentbrugge
Wanneer? 30 maart tot 15 juni 2024
Meer info? breathworks.be

/

5. Brunch met live jazzmuziek

Deze activiteit is ook geschikt voor zij die niet kunnen genieten van een 2 weken durende paasvakantie. Op Pasen en paasmaandag kan je namelijk heerlijk gaan brunchen in Grand Café Horta. Ideaal als je eens geen zin hebt om zelf een hele brunch voor te bereiden en gewoon wil genieten. Daarnaast is de brunch in buffetvorm wat ideaal is voor de eeuwige twijfelaars. Als kers op de taart kom je volledig tot rust met live jazzmuziek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grand Café Horta (@grandcafehorta)

Waar? Hopland 2, 2000 Antwerpen
Wanneer? 31 maart en 1 april 2024 van 11 tot 15 uur
Meer info en reservaties? grandcafehorta.be

Lees ook: Brunchen in Brussel: de leukste, verrassende adressen

/

6. BRDCST festival

Voor muziekliefhebbers is het BRDCST festival van de Ancienne Belgique een schot in de roos. Vijf dagen lang kan je in de AB nieuwe artiesten komen ontdekken die totaal uiteenlopende genres brengen. Zie het als een unieke kans om je nieuwe favoriete artiest te ontdekken of gewoon een vleugje festivalsfeer op te snuiven als voorproefje voor deze zomer.

Waar? Anspachlaan 110, 1000 Brussel
Wanneer? Van 4 tot 8 april 2024
Meer info en tickets? abconcerts.be

/

7. Expo Histoire de ne pas rire

Het surrealisme viert zijn 100ste verjaardag en dat kan niet onopgemerkt voorbijgaan. Voor deze speciale gelegenheid opent Bozar zijn deuren met een expo die volledig werd toegewijd aan de ietwat ludieke kunststroming. De artiesten wouden met deze werken niet alleen esthetische doelen bereiken, maar ook echt een boodschap overbrengen. Ontdek in de tentoonstelling werken van onder andere René Magritte, Salvador Dali, Jane Graverol, Paul Nougé en nog veel anderen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bozar (@bozarbrussels)

Waar? Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Wanneer? van 21 februari tot 16 juni 2024
Meer info? bozar.be

Lees ook: Recept: deze pesto-eieren van TikTok wil je proberen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Pasen.