Wij selecteerden de beste nieuwe films van het moment
© Netflix

Wij selecteerden de beste nieuwe films van het moment

Door Louise-Marie Servranckx
Leestijd: 2 min

De dagen worden weer korter, de temperaturen dalen: het uitgelezen moment dus om dicht bij elkaar te kruipen en gezellig een film te kijken. Het najaar van 2023 belooft dan ook heel boeiend te worden voor de filmliefhebbers onder ons. Wij selecteerden de beste nieuwe films van het moment.

Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese is een naam die synoniem staat voor filmmaken op zijn best. Met een carrière die zich uitstrekt over meer dan vijf decennia, staat hij dan ook bekend als één van de beste en meest invloedrijke regisseurs ooit. Dit in combinatie met een topcast met onder andere Leonardo DiCaprio en Robert De Niro maakt het alleen nog maar beter. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in de vroege jaren 1920. Het verhaal draait om een reeks mysterieuze moorden die plaatsvonden in de Osage Natie, een Native American-stam in de staat Oklahoma.

Killers of the Flower Moon is nu te zien in de bioscoop.

/

Het Smelt

Veerle Baetens ruilt haar rol in als actrice en stelt met Het Smelt haar regiedebuut aan ons voor. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit uit 2016 met in de hoofdrollen Charlotte De Bruyne en Rosa Marchant. Het verhaal speelt zich af in een afgelegen Vlaams dorp en brengt het verhaal van drie jeugdvrienden, Eva, Pim en Laurens. Zij worden doorheen de film geconfronteerd met donkere geheimen en de gevolgen van hun daden.

Het Smelt is vanaf 25 oktober te zien in de bioscoop.

/

Wil

Nog een topper van Belgische bodem, waar deze keer Matteo Simoni en Stef Aerts schitteren in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1942 en brengt het verhaal van Wil en Lode, twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht tegen de joden, maar steunen tegelijk ook het verzet. Het is een combinatie van emoties, want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden van de bezetter?

Wil is nu te zien in de bioscoop.

Lees ook: 6 films, series en docu’s op Netflix die je niet mag missen deze maand

/

The Wonderful Story of Henry Sugar

Wes Anderson is een bekende Amerikaanse filmregisseur, scenarioschrijver en producer die bekend staat om zijn unieke visuele stijl en eigenzinnige verhalen. Zijn gebruik van levendige kleurenpaletten geeft zijn films een bijzondere, bijna sprookjesachtige uitstraling en is uit duizenden herkenbaar. The Wonderful Story of Henry Sugar brengt een verhaal geschreven door de Britse schrijver Roal Dahl. Het gaat over een rijke man die zijn leven leidt in een voorspelbare routine. Hij heeft geen echte doelen of uitdagingen in zijn leven en is op zoek naar avontuur. Plots raakt hij in de ban van speelkaarten, gokken en casino’s, maar het verhaal neemt een morele wending wanneer hij ontdekt dat hij deze vaardigheid kan misbruiken voor eigenbelang.

The Wonderful Story of Henry Sugar is nu te zien op Netflix.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Cinema, Film, Netflix.