Rhône, een nieuwe kleur voor de iconische stoofpannen van Le Creuset
© Le Creuset

Rhône, een nieuwe kleur voor de iconische stoofpannen van Le Creuset

Leestijd: 2 min

Le Creuset, de onbetwiste koningin van de keuken, introduceert een nieuwe kleur in haar assortiment kookgerei: Rhône.Geïnspireerd door het weelderige wijngebied van de Côtes du Rhône in Frankrijk, belooft deze verfijnde rode tint een diepte en luxe die u bijna kunt proeven. Met een gouden knop als kers op de taart wordt Rhône de ultieme culinaire metgezel, doordrenkt van nuance en ontworpen om elk keuken- en tafeldecor te verrijken.

Een eerbetoon aan de Côtes du Rhône

Rhône is een sensuele en elegante rode wijn – een instant klassieker. De nieuwe kleur is dan ook een eerbetoon aan de legendarische wijnstreek met tonen van sappige pruimen, kersen en rode wijn om warmte en rijkdom aan tafel toe te voegen. Net als meester-wijnmakers heeft het team van vakmensen van Le Creuset de juiste elementen gecombineerd om de rijke tonale lagen van Rhône te bereiken.

De nieuwe tint, die bovendien met de jaren steeds mooier wordt, laat zich perfect combineren met het kleurenpalet van Le Creuset. Of u nu houdt van neutrale kleuren of meer levendige tinten zoals de honingkleurige Nectar, een vleugje Rhône kan nieuwe diepte en complexiteit toevoegen aan elk keuken- en tafeldecor.

De Rhône stoofpannen van Le Creuset zijn beschikbaar in verschillende maten om aan al uw keukenwensen te voldoen. Verder biedt Le Creuset ook een uitgebreid assortiment aan geëmailleerd gietijzeren kookgerei, servies van aardewerk en andere accessoires in de nieuwe tint.

Eenvoudig in gebruik

Zoals alle stoofpannen van Le Creuset is ook het Rhône gamma handig in gebruik. De hittebestendige knop, die temperaturen tot 260°C aankan geeft  niet alleen een goede grip op de pan, maar laat ook toe het deksel veilig op te tillen, zelfs als u ovenhandschoenen draagt.

Dankzij de lichte geëmailleerde binnenkant zijn de pannen eenvoudig te reinigen. U bespaart kostbare tijd en kunt meer genieten van wat echt belangrijk is: het creëren van heerlijke gerechten. Met de grote handgrepen verplaatst u de pan moeiteloos van de kookplaat naar de oven of rechtstreeks naar de tafel, ook met ovenhandschoenen aan. De stoofpannen zijn echte werkpaarden: ze zijn geschikt voor gebruik in de oven, op de kookplaat, inductie of onder de grill.

De gietijzeren constructie zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor uw culinaire creaties perfect kunnen bakken en braden. Uw gerechten blijven bovendien langer warm aan tafel, voor een uitgebreide smaakbeleving. Het nauwsluitende deksel houdt vocht vast en verbetert de smaak, waardoor uw gerechten perfect worden bereid.

Verder zijn de stoofpannen ook bestand tegen constante, lage tot middelhoge warmte, waardoor het gietijzer wordt beschermd en u kunt genieten van overheerlijke resultaten bij elke bereiding.

Sinds 1925 staat Le Creuset bekend als de kleurrijke Franse metgezel  in keukens over de hele wereld. Le Creuset is geliefd bij zowel thuiskoks als chef-koks en heeft de eer om te delen in de maaltijden, herinneringen en tradities van fijnproevers over de hele wereld.

Gietijzeren producten variëren in prijs van 159 euro tot 395 euro, aardewerkproducten van 12 euro tot 65 euro, en accessoires van 13 euro tot 125 euro.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Le Creuset.

Lees ook:
De perfecte items voor een sportief 2024
Schelpen, bedels en edelstenen: deze juwelen brengen geluk in 2024
Life hack: elke 2 jaar een nieuwe look met een trendy bril

Commercieel team De artikels van >