Fancy a pint? De leukste pubs van Edinburgh op een rij
©

Fancy a pint? De leukste pubs van Edinburgh op een rij

Door Valérie-Sophie Briers
Leestijd: 2 min

Fancy a pint met vrienden in Edinburgh? Dit zijn de leukste pubs in Edinburgh voor drankjes, eten en gewoon gezellig samenzijn.

/

Binnenkort een citytrip naar Edinburgh op de planning? De Schotse hoofdstad heeft onnoemelijk veel fantastische pubs om op te warmen en te ontsnappen aan de regen. Van kroegen met meer dan 350 bieren om uit te kiezen tot lokale hangplekken met uitstekende live muziek en zelfs quiz nights, deze stad heeft een overvloed aan traditionele bars. Dus, of het nu gaat om een avondje onder vrienden, een date night of een groots feest, er is hier zeker en vast een pub voor jou. Bovendien hoef je nooit ver te gaan, alles ligt namelijk dichtbij elkaar.

/

1. The Black Cat

Waar? 168 Rose Street, Edinburgh

The Black Cat is een kleine pub met weinig verlichting, maar met een aangename moderne inrichting, inclusief een spiegel die de hele muur bestrijkt. De bar is ingericht met een eclectische mix van tafels, stoelen en krukken, waaronder halve vaten en een gestoffeerde bank. Deze pub bruist van leven, vooral wanneer folkmuzikanten optreden. Naast twee echte ales, meestal van kleinere Schotse brouwerijen, worden er ook warme dranken geserveerd. Achter de bar vind je een zeer uitgebreid assortiment whisky. Als je niet weet wat te kiezen, helpt de patron jou graag verder.

/

2. The Kenilworth

Waar? 152-154 Rose Street, Edinburgh

Deze pub, die werkelijk prachtig is, biedt niet alleen lekker eten. De bar bevindt zich in het midden, waardoor je aan vier kanten een drankje kan bestellen. Met zijn klassieke inrichting straalt de bar elegantie uit, en achteraan is er zelfs een snug room. Hier kan je even ontsnappen aan de drukte van de pub en genieten van een rustig moment.

/

3. Element 

Waar? 110-114 Rose Street, Edinburgh

Element schittert als een echte parel midden op Rose Street. Iedere donderdag en zondag kan je er live muziek ervaren. Probeer zeker één van hun vele cocktails.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Element Edinburgh (@element_edinburgh)

/

4. The Boozy Cow

Waar? 17 Frederick Street, Edinburgh

De naam van de pub zegt eigenlijk al genoeg! Deze plek is ontworpen voor dansliefhebbers. Het heeft één drankje als specialiteit: de zombie. Zeker de moeite waard om eens te proberen. Maar pas op dat je er niet te veel van drinkt, misschien verander je zelf in een zombie.

/

5. The Piper’s Rest 

Waar? 3 Hunter Square, Edinburgh

Gelegen in het prachtige oude stadsdeel, biedt deze plek een kans om te genieten van traditioneel Schots eten, en natuurlijk ook van een frisse pint.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Piper’s Rest (@thepipersrest)

 

/

6. The Wee Pub

Waar? 94-96 Grassmarket, Edinburgh

In de Wee Pub (wee = klein in het Schots), is er zo weinig ruimte dat er maar plaats is voor ongeveer 20 mensen. Desondanks bruist het er van de sfeer, waardoor het de perfecte knusse plek is om gezellig bij te kletsen met vrienden. Bovendien kan je de pub zelfs voor een dag huren voor verjaardagen, vrijgezellenfeesten en andere evenementen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Wee Pub (@theweepub)

/

7. Biddy Mulligans

Waar? 94-96 Grassmarket, Edinburgh

Als de Wee Pub vol zit, kan je altijd terecht bij zijn grote broer Biddy Mulligans. Hier kan je volop genieten van live muziek en deelnemen aan de quizavond.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Biddy Mulligans (@biddy_mulligans)

/

8. West Port Oracle 

Waar? 27 West Port, Edinburgh

Aan de ene kant biedt deze pub lekker eten, live muziek en drank, maar aan de andere kant ook iets heel bijzonders: een orakel dat je toekomst voorspelt aan de hand van tarotkaarten. Zeker eens de moeite waard!

/

9. The Jolly Judge

Waar? 7A Lawnmarket, Edinburgh

Stap binnen bij de Jolly Judge, gelegen in het hart van Edinburgh’s Old Town. Met zijn lage plafond, knusse open haard en vredige sfeer, ervaar je hier de essentie van Schotse gastvrijheid op zijn best.

Lees ook: vakantiebestemming van 2024

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Citytrip, Edinburgh, Pubs, Schotland.