Een bezoek aan Chateau Neercanne: een culinaire reis door de tijd
©

Een bezoek aan Chateau Neercanne: een culinaire reis door de tijd

Leestijd: 1 min

Op zoek naar een romantische getaway, niet ver van de deur? Trek naar het Nederlandse Zuid-Limburg en ontdek Chateau Neercanne

/

Hoewel Nederland voor ons niet altijd meteen als de meest romantische bestemming oogt (excuus) moeten we bij deze op onze mening terugkomen. Stel je voor: het Zuid-Limburgse landschap strekt zich uit voor je, met zijn glooiende heuvels en uitgestrekte groene valleien. Temidden van dit schilderachtige decor staat een meesterwerk van historische grandeur en culinaire genialiteit: Château Neercanne. Dit majestueuze landgoed, gelegen in de nabijheid van Maastricht, is niet zomaar een plek; het is een tijdloze bestemming die levenslange herinneringen creëert voor reizigers van over de hele wereld.

Lees ook: La Biennale di Venezia: Once We Ruled the World door Tom Herck

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Château Neercanne (@chateauneercanne)

/

Een Historische Reis

De geschiedenis van Château Neercanne is doordrenkt van eeuwenoude verhalen en nobele tradities. Teruggaand naar de 17e eeuw, heeft dit landgoed zijn stempel gedrukt op de tijd met zijn indrukwekkende barokke tuinen en imposante mergelstenen gebouwen. Gebouwd op de fundamenten van een middeleeuws kasteel, heeft het château door de jaren heen vele adellijke families verwelkomd, elk hun eigen verhaal toevoegend aan de rijke geschiedenis van deze plek.

De architectuur van Château Neercanne is een weelderige mix van stijlen, van renaissance tot barok, met zijn terrastuinen die een betoverend uitzicht bieden op het Jekerdal. Wandel door deze historische gangen en voel de echo’s van het verleden, terwijl je jezelf onderdompelt in de tijdloze pracht.

Een Culinaire Ontdekkingstocht

Maar het château is meer dan alleen een monument van het verleden; het is ook een culinair walhalla dat fijnproevers van over de hele wereld aantrekt. Het Michelin-sterrenrestaurant dat hier gehuisvest is, is een tempel van gastronomische verrukkingen, waar getalenteerde chef-koks lokale ingrediënten transformeren tot kunstwerken op het bord. Elke maaltijd is een symfonie van smaken en texturen, die de zintuigen betovert en de verbeelding prikkelt. Of je nu geniet van een intiem diner in de historische gewelven of van een ontspannen lunch op het terras met uitzicht op de tuinen, elke hap is een viering van smaak en traditie.

Na een heerlijke maaltijd kan je je nu ook terugtrekken in een van hun zeven suites. De suites van Château Neercanne zijn niet zomaar accommodaties; ze zijn een integraal onderdeel van de geschiedenis en het gastronomische erfgoed van het landgoed. Met een unieke ligging die het mogelijk maakt om ten volle te genieten van de culinaire schatten van het landgoed, bieden deze suites een ongeëvenaarde ervaring voor gasten die op zoek zijn naar luxe en verfijning.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.