Schelpen, bedels en edelstenen: deze juwelen brengen geluk in 2024
©

Schelpen, bedels en edelstenen: deze juwelen brengen geluk in 2024

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Dit seizoen kiezen juwelenontwerpers voor collecties die doordrenkt zijn met symboliek en positieve energie: de wereld kan wat positiviteit gebruiken, zo lijkt het wel.

/

Als je op een subtiele manier een statement wil maken met juwelen, kies dan voor sieraden met initialen, geboortestenen en op maat gemaakte gravures. Positieve mantra’s zoals “Je t’Aime,” “Amour” en “Love” zijn bestsellers vanwege hun universele aantrekkingskracht. Bedels en charms in de vorm van gelukskoekjes worden gedragen als bron van inspiratie en geluk.

Natuurlijke edelstenen zijn doordrenkt met symboliek en positieve energie en worden zorgvuldig gekozen vanwege hun unieke betekenis. Zoals de lila amethist die rust en intuïtie brengt, en de turkooise chrysopraas die de heling van het hart bevordert. Een tijgeroog is een krachtige steen die harmonie en balans brengt, en die helpt om angsten en zorgen los te laten. Het helpt je ook om goede besluiten te nemen, zonder dat je wordt beïnvloed door je emoties. Zwarte onyx, een zwarte beschermende steen, absorbeert en transformeert negatieve energie en bevordert een gevoel van geluk. Het geeft ook een boost aan je intuïtie, focus, balans, positiviteit en veranderingen.

Voortbordurend op de mermaidcore-trend van 2023 wordt het gebruik van motieven van schelpen, zeesterren en andere zeedieren één van de toptrends van 2024. Schelpen blijken bijzonder populair: ze worden vaak gebruikt als talismannen vanwege hun symbolische betekenis en natuurlijke schoonheid.

Zo zouden ze geluk brengen, positieve energie aantrekken en negatieve invloeden afweren. Ontwerpers creëren vaak unieke stukken door schelpen te combineren met andere materialen zoals edelstenen, metalen of zelfs touw.

Lees ook: Verguld of vermeil, zo kies je de juiste samenstelling goud voor juwelen

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Belgische juwelen, Juwelen.