3 culinaire tips om van te smullen op Moederdag
© Tarte à Moi

3 culinaire tips om van te smullen op Moederdag

Leestijd: 1 min

Moederdag staat gelijk aan verwendag. Voor iedereen. Want wie heeft er zin om lang in de keuken te staan wanneer het zonnetje schijnt? Met deze partners tover je in een handomdraai een heerlijke brunch op tafel. 

Bagels met roomkaas en warmgerookte zalm van Crisp

Een klassieke lekkernij die altijd een hit is tijdens een hotelontbijt of voor een speciale gelegenheid als Moederdag. Met dit recept kan je alle ingrediënten deze week nog thuis laten leveren door de online versmarkt Crisp. Alle producten zijn vers en van lokale bedrijven. Probeer dit recept en laat je verrassen door de kwalitatieve ingrediënten en overheerlijke smaken.

Crisp

Ingrediënten:

  • 4 bagels met maanzaad
  • 200g  verse roomkaas
  • 200g warmgerookte zalmfilet
  • 1 bosje bio dille
  • 1/4de komkommer
  • ijsbergsla

Bereiding:

1. Ontdooi de bagels en bak op 9 minuten af in de voorverwarmde oven op 170 graden. Snijd 1/4de komkommer in dunne schijfjes. Hak 1/4de bosje dille grof. Houd wat takjes apart voor de garnering. Meng de komkommer met 2 eetlepels witte wijnazijn, een snuif zout en de grof gehakte dille.

2. Pluk 200g warmgerookte zalmfilet en houd apart. Snijd de bagels open en beleg ze elk met 63 g roomkaas, 4 blaadjes ijsbergsla, zalm, ingelegde komkommer en takjes dille.

/

De taarten van Tarte à Moi

De bakkers van Tarte à Moi komen met dé oplossing voor wie energiezuinig wil bakken… Niet, want hun aardbeientaart met Belgische aardbeien (11,99 euro) en citroenmeringue taart (13,29 euro) liggen in no time kant en klaar mooi te wezen op jouw gedekte tafel, want je kan ze makkelijk online bestellen en afhalen. Hier is hoe: wanneer je de taarten bestelt voor 14 uur op de Tarte à Moi-website, kan je ze de dag nadien ophalen in jouw Delhaize (aan de bakkerij) en met de boodschappen afrekenen.

Hun verhaal begint in het patisserie-atelier “Les trois petits fours” in Wallonië, dat sinds kort deel uitmaakt van de La Lorraine groep. Bij “Les trois petits fours” gebruiken ze sinds 1985 natuurlijke ingrediënten en is de liefde anno 2024 nog steeds even groot. De taarten zijn gemaakt met lokale en verse producten, zoals Belgische  aardbeien.

/

Drankjes en tulpen van Foodbag

Met Foodbag kan je wekelijks jouw eigen menu samenstellen zonder abonnement. Alle producten worden mooi bij je thuis geleverd zodat je snel aan de slag kan, met een handige handleiding. Foodbag biedt elke week 35 gezonde en gevarieerde gerechten, waarmee klanten hun gepersonaliseerde maaltijdbox kunnen samenstellen. De levering gebeurt gekoeld aan de deur, waarbij de nadruk ligt op een service die voornamelijk bestaat uit chauffeurs en inpakkers, vaak 50-plussers en gepensioneerden.

Voor Moederdag biedt Foodbag een selectie smakelijke extra’s, waaronder heerlijke mocktails van The Mocktail Club en het nieuwe Ochtendglorie sap van Lerouge, een verfrissende mix van appel, gember, citroen en kurkuma.  Een prachtig boeket kleurrijke tulpen maakt het cadeau compleet.

Bestel nog voor donderdag 9 mei, voor 9 uur, voor een levering van vrijdag tot zondag 12 mei.

Lees ook: 3 makkelijke desserts met chocolade om je mama mee te verrassen

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Food, Moederdag, Recepten.