Recept: Mona Lisa-aardappelen met truffel
©

Recept: Mona Lisa-aardappelen met truffel

Leestijd: 1 min

Matthias Van Eenoo wilde een eigen plek. Het moest een spiegel van zijn eigen identiteit worden en zo restaureerde hij een prachtig herenhuis, waarin hij het prestigeproject van zijn dromen onderbracht. Tien jaar later groeide Brugmann uit tot een van de belangrijkste gastronomische trekpleisters van de hoofdstad. Hij deelt zijn succesrecept. 

Voor vier personen:

4 aardappelen van 200 g, 170 g zwarte truffel, vers of in bokaal, ‘Terres de Truffes’, 1⁄2 liter halfvolle room, 100 g boter, 1 takje tijm,
220 g foie gras/ganzenlever, olijfolie met zwarte truffel, ‘Terres de Truffes’, fleur de sel (Keltisch zeezout) de Guérande, zwarte aluminiumfolie.

Bereiding:

– Schil de aardappelen, klaar de boter en borstel de 4 stukken bakpapier in met tijm en boter. – Wikkel elke aardappel in bakpapier en daarna in aluminiumfolie.

– Zet ongeveer 1 uur in een op 160° C voorverwarmde oven.
– Breng ondertussen de room aan de kook in een kookpan, voeg er 50 g geraspte truffel aan toe en laat pruttelen tot je een fluweelzachte saus verkrijgt.

Afwerking

– Pak de papillotes uit, leg de aardappelen in 4 diepe borden en overgiet met wat truffelroomsaus. – Schik op elke aardappel een gebakken sneetje ganzenlever, en op en rond de aardappel en ganzenlever fijne sneetjes truffel. – Overgiet met een scheutje truffelolijfolie en breng op smaak met fleur de sel en peper uit de molen.

Lees ook: Lize Feryn en Aster Nzeyimana lanceren modemerk

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.