Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in juni
© Girl

Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in juni

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Geen idee wat te kijken op Netflix? Marie Claire selecteert elke maand een aantal van de beste nieuwe series en films die je echt wil zien. Dit zijn onze favorieten voor de maand juni. Veel plezier!

/

Feel good – seizoen 2 – 4 juni

Eindelijk! Een jaar nadat het eerste seizoen uitkwam, is het tijd voor het langverwachte vervolg van Mae Martin Mae’s verhaal. In Feel Good is Mae een rijzende ster in de stand-up comedy, die ondertussen ook aan het herstellen is van een verslaving. Vorig seizoen ontmoette ze Georgina (Charlotte Ritchie) die hetero is, én wordt verliefd. Hoewel de gevoelens wederzijds waren, suggereert de trailer dat een happily ever after er niet onmiddellijk in zit voor de twee.

En als al het voorgaande je niet weet te overtuigen: de norse moeder van Mae wordt gespeeld door niemand minder dan… Lisa Kudrow (Friends)!

/

Breaking Boundaries – docu – 4 juni

David Attenborough doet het alweer! Samen met wetenschapper Johan Rockström neemt hij in Breaking Boundaries de biodiversiteit op de wereld onder de loep om te zien hoe de crisis nog vermeden kan worden.

De 75-minuten durende film vertelt het verhaal van de belangrijkste wetenschappelijke ontdekking ooit: namelijk dat we de Aarde tot ver over de grenzen van de leefbaarheid hebben geduwd door ons eigen gedrag. Breaking Boundaries neemt het publiek mee op een ontdekkingsreis van planetaire drempels die we niet mogen overschrijden, niet alleen voor de stabiliteit van onze planeet, maar ook voor de toekomst van de mensheid. Het biedt de oplossingen die we nu kunnen en moeten invoeren als we de aarde willen beschermen.

 

/

Joker- film – 5 juni

In 2020 maakte de stripheldenfilm met Joaquin Phoenix kans op liefst elf Oscars. Hij won uiteindelijk het beeldje voor beste acteur en de film won ook de Oscar voor beste filmmuziek. Los van die prijzen was de prent één van de grootste kassuccessen in de filmgeschiedenis en dat is volledig terecht ook. Niet de actie staat centraal in deze actiefilm, maar de psychologische strijd van Arthur Fleek die langzaamaan in de Joker verandert omdat hij afgestoten wordt door de maatschappij. Phoenix speelt die rol zó overtuigend dat je zelf haast in zijn vel kruipt.

/

Lupin – deel 2 – 11 juni

Omar Sy kruipt opnieuw in de huid van van de beroemde Franse gentleman-inbreker. In seizoen 1 vertelde de serie het verhaal van Assane Diop, die geïnspireerd door de gentleman-inbreker Arsène Lupin, zijn vader wil wreken. Die laatste werd namelijk zo’n 20 jaar geleden onterecht ter dood veroordeeld. Assane’s poging om zijn vaders onschuld te bewijzen eindigde met een cliffhanger van formaat, en eindelijk kunnen we zien hoe zijn verhaal verder afloopt.

/

Fatherhood – film – 18 juni

Een kind opvoeden, het is geen makkelijke opgave… Na het plotselinge overlijden van zijn vrouw neemt een kersverse vader (Kevin Hart) de zwaarste baan ter wereld op zich: ouderschap. De meeste mensen in zijn omgeving vertrouwen er niet op dat een alleenstaande vader het kan klaarspelen. Hoewel hij kan rekenen op de steun van zijn beste vrienden en familie belooft het een uitdagende rit te worden.

Fatherhood is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

/

Girl – film – 18 juni

De Belgische film Girl laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

Op 9 oktober 2018 opende de film de 45e editie van Film Fest Gent onder luid applaus en met lovende recensies. Sinds de wereldpremière in Cannes, waar Girl naar huis ging met vier prijzen waaronder de Caméra d’Or voor beste debuut, is de film aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière bezig – met een lange reeks van filmprijzen en nominaties. In december werd het speelfilmdebuut van Lukas Dhont nog bekroond met de European Discovery Award voor het beste Europese debuut. Daarnaast was de film bij de vijf genomineerden voor de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

/

Elite – seizoen 4 – 18 juni

Een strenge directeur en vier nieuwe studenten maken hun opwachting in Las Encinas, wat een chaos van romantische verwikkelingen, intense geruchten en een nieuw mysterie met zich meebrengt. Eén ding is duidelijk: seizoen vier zal er helemaal anders uitzien dan de drie voorgaande seizoenen van Elite. We gaan namelijk een heleboel van onze favoriete Las Encinas leerlingen niet meer zien… Nadia, Lu en Carla behaalden immers al hun diploma in seizoen drie. Valerio kreeg eindelijk een goede baan en gaat aan de slag als hoofd van de wijnmakerij van Carla’s familie. En dat Polo niet terugkomt, zal voor de trouwe fans geen grote verrassing zijn.

Lees meer Marie Claire op: Netflix lanceert eindelijk officiële trailer van ‘The Woman in the Window’, Nieuwe kortfilm Chanel belicht bekende fans van het N°5-parfum en Bent Van Looy brengt reisgids over Parijs uit.

Tags: Bingewatchen, Juni, Netflix.