Brussel krijgt na 40 jaar terug een eigen openluchtzwembad
© Getty Images

Brussel krijgt na 40 jaar terug een eigen openluchtzwembad

Leestijd: 1 min

Er komt een openluchtzwembad in Brussel. De organisatie POOL IS COOL werkt daarvoor samen met verschillende partners. Het zwembad FLOW zal aan het kanaal in Anderlecht en de Pierre Marchantbrug liggen en (voorlopig) open zijn in juli en augustus. 

/

POOL IS COOL werkt al sinds 2015 aan de herintroductie van publiek openluchtzwemmen in Brussel. Volgens de organisatie is het veertig jaar geleden dat er een openluchtzwembad in de hoofdstad was. Het nieuwe zwembad zal 17 op 7 meter groot zijn. Er komen kleedkamers, douches en alles wat bij een buitenzwembad hoort. FLOW zal een capaciteit van ongeveer 200 zwemmers per dag hebben, afhankelijk van de geldende coronamaatregelen.

Lees ook: Brusselse designbeurs Collectible start digitaal platform: Collectible Salon.

In de namiddagen is het zwembad gratis toegankelijk voor iedereen. Bezoekers kunnen vanaf drie dagen op voorhand een tijdslot reserveren aan het zwembad. Er zullen zwemsessies zijn gereserveerd voor vrouwen en gratis zwemlessen georganiseerd worden voor kinderen en volwassenen. Daarnaast willen de organisatoren ook Brusselse jongeren tewerkstellen en culturele activiteiten aanbieden, zoals concerten en filmavonden. Als de coronamaatregelen het toelaten. Het eerste zwemseizoen loopt van 1 juli tot 31 augustus, maar de organisatoren hopen dat het project ook nadien kan blijven bestaan.

“Buitenzwemmen is noodzakelijk”

“FLOW moet een prototype worden voor de zwemplaatsen van de toekomst, en bewijzen dat buitenzwemmen noodzakelijk en mogelijk is in Brussel”, klinkt het. “In onze dromen staat het model voor een permanent zwembad in Biestebroeck, zoals een drijvend zwembad in het kanaal.” POOL IS COOL sloeg de handen in elkaar met Decoratelier, Art2Work, FIX, Ecoworks en Speculoos + Variable en krijgt de steun van de Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie, de Brusselse Regering, Leefmilieu Brussel, Brussel Mobiliteit, urban.brussels, de Haven van Brussel en de Gemeente Anderlecht.

Lees ook: Bent Van Looy brengt reisgids over Parijs uit.

“Gedeelde openbare ruimte geeft zuurstof aan de Brusselaars. Het belang van dit project is enorm: niet alleen zorgt het voor kwaliteitsvolle en veilige sportinfrastructuur, het zet expliciet in op verbinding met de buurt en de bewoners”, reageert Benjamin Dalle, Vlaams minister voor Brussel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door POOL IS COOL (@pool__is__cool)

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Brussel, Openlucht, Zwembad.