5 onmisbare beauty-apps
© Chanel

5 onmisbare beauty-apps

Door Kim De Craene, Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

5 beauty-apps die je helpen om een nieuwe skincare routine op te starten, de perfecte lippenstift te vinden en een killer body te bekomen.

/

De Beauty App van Cent Pur Cent

Onderneemster Caroline Rigo lanceerde onlangs de eerste ‘Belgische Beauty App’. Ze lanceert deze digitale innovatie met haar minerale make-up en skincare label Cent Pur Cent. De Beauty App biedt een one-stop bestemming voor inspiratie, persoonlijk advies, tutorials, praktische tips en aankoop.

Meer info

/

Lipscanner

Het Franse modehuis Chanel lanceerde onlangs Lipscanner, een nieuwe make-upapp die elke kleur ter wereld weet te linken aan de perfect passende Chanel-lipstick. Hoe werkt de app? Je scant een afbeelding waarop de door jou gekozen kleur te zien is. Vervolgens matcht de app de tint met de best passende Chanel-lippenstift uit één van de vijf kleurfamilies: nude, roze, oranje, rood of paars. Je kan de kleur van een kledingstuk, een bos bloemen of de lippen van een topmodel in een tijdschrift laten analyseren, om er vervolgens de meest aansluitende lippenstift bij te vinden. De app geeft de geschikte textuur aan (mat, glanzend, gloss, satijn of metallic) en heeft een Try On– functie waarmee je de lippenstift virtueel kunt testen. Ook bestellen doe je via de app.

Meer info.

/

Think Dirty

De Think Dirty-app helpt je op weg om greenwashing te vermijden en bij te leren over toxische beautyproducten. De app checkt welke ingrediënten er in je skincare, make-up, haarverzorging en parfums verwerkt zijn. Je scant de barcode, Think Dirty geeft je info over het product en de ingrediënten die het bevat en biedt ‘schonere’ en veiligere alternatieven aan. De app heeft meer dan 850.000 producten in zijn database, werkt op onafhankelijke basis en werd al uitgeroepen tot Best App door Apple. Hij is niet alleen gratis maar ook makkelijk te gebruiken en eenvoudig te begrijpen.

Meer info.


/

The Fitness App

Jillian Michaels is één van de meest gekende namen in de fitnesswereld. The Fitness App van de Amerikaanse celebritytrainer en life coach scoort 4.9 sterren van de 5 sterren maximale score. Het aanbod bestaat uit meer dan 1.000 workouts en oefeningen, geschikt voor beginners en fervente sporters, van yoga en HIIT tot kickboxing en lopen. Populair is de alomtegenwoordige 7 minute workout. Een leuk extraatje zijn de recepten, meal plans en mindfullnessoefeningen die je helpen om te mediteren en beter te slapen.

Meer info.

/

Style My Hair

Een trucje om nooit geen spijt meer te hebben van een haarkleur: voor je volgende kappersbezoek doe je een haarkleurtest via een app. Dankzij Style My Hair van L’Oréal Professionnel probeer je voor je een drastische makeover ondergaat elke mogelijke haarkleur uit. Klassiekers als blond, koper en bruin, maar ook nieuwere trends als koper, neon of rainbowhair. Kies voor een volledige kleuring, of een ombre, sombre of nonchalante uitgroei thuis vanop de sofa.

Meer info.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Pesto eggs, het nieuwe recept dat viraal gaat op TikTok. De beauty- en badkamergeheimen van Caroline Rigo. Chanel N°5, al honderd jaar een klassieker.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Apps, Beauty, Beauty apps, Chanel, L'Oréal Professionnel.