Bent Van Looy brengt reisgids over Parijs uit
© Borgerhoff & Lamberigts

Bent Van Looy brengt reisgids over Parijs uit

Door Etienne Heylen
Leestijd: 1 min

Iets wat je misschien nog niet over de Vlaamse muzikant Bent Van Looy wist: blijkbaar kent hij Parijs als zijn broekzak. Dat bewijst hij door zijn eigen reisgids over de stad uit te brengen. 'Mijn Parijs' bevat al de bekende en minder bekende adresjes en de persoonlijke favorieten van de artiest. 

/

Bent Van Looy is liedjesmaker, schilder, levensgenieter, tekenaar en nu ook auteur van een lijvige gids over Parijs. Uiteraard bestaan er duizend-en-een reisgidsen over de lichtstad, maar deze is helemaal anders en munt uit door zijn leuke foto’s, charmante tekeningen en vooral boeiende (achtergrond)informatie over bekende en minder bekende locaties, kortom over al wat er in de Franse hoofdstad te ontdekken valt.

En als iemand het kan weten, is het Bent wel. Hij woonde liefst tien jaar in Parijs en had dus ruim de tijd om rond te snuisteren, de aparte Parijse sfeer op te snuiven én die daarna in een boek te gieten.

/

Mijn Parijs is met zijn 300 pagina’s een forse maar vooral handige gids die je erg van nut kan zijn bij je eerstvolgende citytrip. Waar eet je kippenlever op grootmoeders wijze, waar serveren ze je livemuziek en waar ligt de boetiek van Raf Simons?

Verder is Mijn Parijs overzichtelijk opgedeeld per arrondissement met restaurantjes, cafés, boetieks, antiekzaken, musea, bakkerijtjes en designhotels. Dit alles overgoten met een sympathiek sausje bereid door een regelrechte epicurist.

Mijn Parijs van Bent Van Looy is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts en kost € 24,99.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 30 jaar na haar doorbraak staat Kate Moss nog steeds aan de top10 modieuze vragen aan Olga Leyers: “Te braaf willen zijn, is een no-go”Hailey Bieber: “We moeten elkaar als vrouwen steunen, er is geen reden om competitief te zijn”

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bent Van Looy, Mijn Parijs, Reisgids.