10 erotische scènes uit de filmgeschiedenis die je wil zien
© Getty Images

10 erotische scènes uit de filmgeschiedenis die je wil zien

Door Auriane Hamon & Florianne Thys
Leestijd: 3 min

Strelingen, passionele omhelzingen en geflikflooi. Dat vind je allemaal terug in een selectie van scènes uit films die we hieronder aan je voorstellen. Hiervoor gingen we op zoek naar de meest erotische romantiek aller tijden.

Sommige erotische scènes uit een film blijven nu eenmaal aan je geheugen plakken. Soms voor je eigen genot en plezier. En deze maken daar heel waarschijnlijk deel van uit.

/

1. ‘Broken Circle Breakdown’ van Felix Van Groeningen (2012)

Banjospeler Didier (Johan Heldenbergh) en tattooartieste Elise (Veerle Baetens) ontmoeten elkaar op een optreden van Didier en zijn band. De twee werden smoorverliefd toen ze elkaar in de massa zagen staan. En dat is ook zichtbaar in de pittige erotische scènes in de film. Er zijn verschillende scènes waarin Didier en Elise uitbarsten in hevige ruzie, wat in de scène daarna dubbel en dik wordt goedgemaakt met een vrijpartij van jewelste. Zo is er de autoscène waar Elise in bikini over de motorkap heen beweegt terwijl ze hartstochtelijk Didier in zijn ogen kijkt. Iets laten liggen Didier en Elise de liefde te bedrijven in de auto, in de gietende regen, met sterk bedampte ramen.

/

2. ‘Nymphomaniac’ van Lars Von Trier (2013)

Joe (Charlotte Gainsbourg) is een nymfomane sinds jonge leeftijd. Ze heeft een onverzadigbaar seksueel verlangen en hoog libido als vrouw. In de film zijn er verschillende scènes waarin Joe heftige seks heeft met een man, op zoek gaat naar alternatieve manieren om genot te kunnen ervaren, naakt de deur opendoet voor een man en hem zo probeert te verleiden. De scènes bevatten veel naakt en lust, waarvan deze trailer een korte schets is.

/

3. ‘Call Me By Your Name’ van Luca Guadagnino (2017)

Elio (Timothée Chamalet) brengt samen met zijn ouders de zomermaanden door in Italië. Tijdens deze trip vergezelt Oliver (Armie Hammer) hen, een Amerikaanse dokter. De twee brengen veel tijd door met elkaar en het duurt niet lang voor de twee smoorverliefd worden. Op een namiddag namen ze hun fiets en belanden ze op grasplekje naast een weide waar ze volledig alleen zijn. Oliver verleidt Elio en begint hem vervolgens intens te kussen. Elio laat zich meeslepen in de romantiek die er hangt tussen hen en verstopt zich niet langer voor zijn gevoelens. En dan hebben we het nog niet gehad over de masturbatiescène waarin Elio een perzik als ‘hulpmiddel’ gebruikt…

/

4. ‘Titanic’ van James Cameron (1997)

We hadden over de mythische liefdesscène in de met zweet bedampte auto kunnen schrijven, maar het moment waarop Rose aan Jack vraagt om haar naakt te tekenen, is véél erotischer. Rose zegt het zelfs zelf: “Het was het meest erotische moment van mijn leven.”

/

5. ‘Fifty Shades Freed’ van James Foley (2018)

Christian (Jamie Dornan) is een SM-liefhebber. Dit geeft hem een gevoel van controle. Hij heeft geen schrik om zijn vriendin mee te nemen in het wereldje en leert haar al snel zijn voorkeuren kennen. Anastasia of ‘Ana’ (Dakota Johnson) is Christians vriendin en voelt zich zo intens aangetrokken tot hem dat ze zich samen met Christian overgeeft aan sadomasochistische rollenspelletjes. Al houdt de film meer in dan SM, en zijn er ook veel passionele scènes. Zoals de scène waarin Ana Christian uitdaagt met haar potje ijscrème. Ze speelt met de manier waarop ze haar lepel in haar mond steekt, morst ‘per ongeluk’ met ijs op Christian zijn borst en lekt het vervolgens af. En daar stopt het niet…

/

6. ‘Dirty Dancing’ van Emile Ardolino (1987)

Zelfs meer dan 30 jaar na de release blijft Dirty Dancing kijkers betoveren. Grotendeels door de charme van Patrick Swayze. Onze favoriete scène is die waarin Frances (Jennifer Grey) en Johnny steeds dichterbij komen na een hechte dans, waarna ze zich geleidelijk uitkleden op het nummer Cry To Me van Solomon Burke.

/

7. ‘Portrait of a Lady on Fire’ van Céline Sciamma (2019)

In deze sublieme film van Céline Sciamma is een onafhankelijke schilder (Noémie Merlant) verantwoordelijk voor het maken van het portret van een jonge weerbarstige vrouw uit een goede familie (Adèle Haenel). De twee vrouwen die een week alleen zijn, leren elkaar beter kennen en worden smoorverliefd. Delicate en gepassioneerde liefdesscènes staan centraal, waaronder de scène waarin Marianne een medaillonportret van haar naakte minnares tekent.

/

8. ‘Turks Fruit’ van Paul Verhoeven (1973)

De Nederlandse Rutger Hauer speelt als jonge beeldhouwer Erik de meest verliefde man op aarde. Zijn vlam Olga (Monique van de Ven) bood hem een rit aan toen ze hem zag liften langs de weg. Het romantische verhaal kent zijn hoogtes en laagtes maar bruist ook van de erotische scènes.

/

9. 9 semaines et demi van Adrian Lyne (1986)

In deze scène geeft Kim Basinger een striptease aan haar geliefde, gespeeld door Micky Rourke. De combinatie van het spel van licht en gelach, én het nummer You Can Leave Your Hat On, maakt dit een van de meest memorabele erotische scènes uit de filmgeschiedenis.

/

10. Eyes Wide Shut van Stanley Kubrick (1999)

Nicole Kidman en Tom Cruise schotelen ons in deze film een reeks erotische scènes voor. Maar een van de bekendste is de scène waarin Kidman naakt voor een spiegel staat de dansen en vergezeld wordt door Tom Cruise die haar passioneel en hartstochtelijk kust.

Dit artikel verscheen eerder in aangepaste vorm op Marie Claire France.

Lees meer Marie Claire op: 14 romantische films voor valentijn, Kristen Stewart als prinses Diana in nieuwe film: dit moet je weten, Black History Month: deze films en series moet je absoluut kijken

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Erotiek, Film.