Na de vacation en staycation is er nu ook de fitcation
© Unsplash

Na de vacation en staycation is er nu ook de fitcation

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 2 min

Fitcation is de trend die je fit houdt tijdens je vakantie. Een combinatie van lekker genieten en voldoende beweging die ervoor zorgt dat je het weerzien met de weegschaal niet hoeft te vrezen. En of je nu gaat voor ontspannende Yoga of uitdagende bergtrails, Marie Claire vond voor elke sport(n)ie(t)veling wat wils.

1. Wildwatersport in de Morvan

wilwatersport_mc

Pers

Kies voor een uitdaging en ga wildwatersporten in Morvan. Deze regio ligt centraal in Bourgogne en is een trekpleister door zijn vele rivieren. De sporten zijn snel, gemakkelijk en veilig en er is genoeg te doen voor iedereen. Terwijl alle U2-fans gaan kajakken of raften op rivier ‘The Cure’, kan je ook de Chalaux en Truite verkennen. Deze rivieren zijn zowel voor beginners als durvers. Probeer eens een hot dog ( opblaasbare kano) of Hydrospeed ( met zwemvliezen en een vlotter), plezier verzekerd! En wil je na het sporten niet met een nat hoofd op restaurant zitten? Boek dan je hotel vlakbij. Onze tip: Logis hotel in Chézelles.

/

2. Transvulcania Ultramarathon

transvulcania_mc

Pers

Op het Canarische eiland la Palma kan je meer doen dan slapen op het strand en kuieren door smalle straatjes. Door de vulkanische geschiedenis van het eiland is de natuur er zeer indrukwekkend en kan je er heerlijk wandelen. Voor wie de prachtige wandelroutes op een sneller tempo wil verkennen, is er de Transvulcania Ultramarathon. Die kan je meelopen op 11 mei 2019. Kies uit de ultamarathon, een standaard marathon, een halve marathon en ja, je leest het goed een verticale kilometer. Hier stijg je over een afstand van 7,6 km meer dan 1.000 meter. Niet voor watjes, maar perfect voor een fitcation.

/

3. Trailrunning in Davos Klosters

trailrunning_mc

Pers

Fitcation gepland? Ga dan eens trailrunnen.  Deze sport, ook wel off-road lopen genoemd, is bijzonder populair in Zwitserland. In de gemeente Davos Klosters kan je de Parsenn-route volgen. Dit gekende panoramisch parcours op 2300m hoogte loopt langs smalle paadjes tussen rotsen en beekjes. Trailrunning is voor beginners als gevorderden, maar vooral voor je eigen plezier. Focus je dus niet te hard op je tijd en geniet van de natuur. Plus: niemand houdt van gesukkel met krukken, omdat jij je zonodig moest bewijzen.

/

4. Paardrijden in Portugal

paardrijden_mc

Pers

Wil je het liever wat rustiger aandoen, dan is Portugal voor jou de place to be. In zuid-Portugal ligt kustgebied Alentejo. Hier kan je genieten van prachtige bossen, wijngaarden, olijfbomen en rijstvelden. Neem eens een alternatieve tour en bezoek het heuvellandschap rond Vila Nova de Milfontes te paard. Alentejo heeft alles voor ervaren als onervaren ruiters gaande van dressuurlessen, stages en aangepaste logiesmogelijkheden.

/

5. Race tegen de klok

racetegendeklok_mc

Pers

 

Houd je van bizarre en unieke activiteiten op vakantie? Dan is deze loopwedstrijd zeker iets voor jou! Op 23 juni 2019 kan je meelopen met ‘Les Foulées du Gois’, een 4,5 km lange race tegen de tijd. In de Passage de Gois langs de Franse kust proberen lopers het opkomende water te snel af te zijn. Wanneer het water laag staat, kan je namelijk vanaf het vasteland de oversteek maken naar het eiland Noirmoutier. De race is echter tijdsgevoelig; want wanneer het hoogtij komt, ga je letterlijk met het hoofd onder water. Snel zijn is dus de boodschap.

/

6. Actief met de hele familie

babyswim_mc

Pers

Portugal blijkt een zeer goeie bestemming te zijn voor een fitcation. In het Martinhal Family resort gaan vakantie en fitheid hand in hand. Yoga, fietsen, paardrijden, zemmen, surfen en tennis zijn slechts enkele van de vele voorzieningen in het resort. Nieuw in het assortiment is de baby swim. Een unieke ervaring waarbij je baby samen met een instructeur veilig zijn/haar eerste waterervaring krijgt. Uniek en onvergetelijk!

Lees meer Marie Claire: In topvorm op skivakantie dankzij deze 4 tips, 5 redenen om in de Kerstvakantie met yoga te beginnen, 6 kindvriendelijke hotels voor de hele familie, 7 klassieke vakantiebestemmingen en hun misschien nog wel leukere alternatieven, beste selfiespots in The Big Apple.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fitcation, Marathon, Portugal, Sporten, Sportief, Vakantie.