5 redenen om in de kerstvakantie met yoga te beginnen
© Getty Images

5 redenen om in de kerstvakantie met yoga te beginnen

Leestijd: 1 min

Vaak wordt gedacht dat yoga heel zweverig is en dat je er spiritueel voor aangelegd moet zijn. Dat kies je echter helemaal zelf. Begin je liever thuis op je matje met YouTube, of neem je liever direct deel aan een groepsles, dat kies je zelf. Yoga is geschikt voor alle mensen, jong en oud.

1. Onthaasten tussen twee kerstfeesten door 

Hoe hard wij ook houden van de gezelligheid van de kerstdagen, het blijft een intense periode. De voorbereidingen, de smalltalk, het oeverloos cadeautjes uitpakken, het vraagt best wel wat energie. Yoga is daarom een ideale manier om de batterijen op te laden voor het volgende feest. Maak je hoofd leeg, enter nieuwe energie, en hop, je bent klaar.

Lees ook: De 17 allermooiste flessen om te schenken voor Kerst 

/

2. Je stimuleert de vertering van de Kerstbuches

Yoga maakt je niet alleen flexibeler en leniger, je wordt er sterker en slanker van. Door de verschillende asana’s (yogahoudingen) aan te nemen, masseer je als het ware je ingewanden, waardoor je de spijsvertering triggert. Verder versterkt yoga de gewrichten en beschermt het je tegen artrose. Je postuur zal je bedanken.

Lees ook: Dit serveren Jeroen Meus, Steffi Vertriest en Sandra Bekkari aan de feestdis. 

/

3. Doe jezelf een prachtige yoga-outfit cadeau 

De Belgische labels Yoga By Julz, Play Pauze of Pure By Luce zijn stuk voor stuk duurzame merken gespecialiseerd in yogacomfort.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Yoga By Julz (@yogabyjulz) le

/

4. Zet je voornemens meteen om in daden

Minder stress?

In de hectiek van elke dag kunnen we ons soms verliezen in spanning. Yoga focust op een goede ademhaling waardoor je je automatisch meer ontspant. Vaarwel stressverschijnselen.

Betere gezondheid?

Zowel je fysieke als mentale gezondheid hebben baat bij yoga. Angststoornissen worden de kop ingedrukt en ontstekingen worden voorkomen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat yoga depressies kan voorkomen en chronische pijn kan helpen verminderen.

Strakker lichaam?

Die neerwaarts kijkende honden zijn natuurlijk ook goed voor strakke billen en afgelijnde armen. Dat is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen.

/

5. Betere nachtrust 

Ben jij een verwoed piekeraar en is inslapen voor jou pure horror? Een uurtje yoga kan helpen om al die openstaande tabbladen in je hoofd één voor één te sluiten. De lichte fysieke inspanning voor het slapen gaan, zorgt ervoor dat je sneller en dieper in slaap valt. Je zal merken: het is verslavend.

Rusteloze slaper? Met deze methodes overwin je slaapproblemen zonder medicatie. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Lifestyle, Sport, Yoga.