Christoph Hefti onthult nieuw werk in winkel van Dries Van Noten in LA
© Jeroen Verrecht

Christoph Hefti onthult nieuw werk in winkel van Dries Van Noten in LA

Leestijd: 2 min

Designer, kunstenaar en voormalig creatief medewerker van Dries Van Noten, Christoph Hefti, stelt nieuw textielwerk tentoon in 'The Little House'. De tentoonstellingsruimte van Dries Van Notens eerste Amerikaanse winkel in LA.

/

Op 9 oktober opende de Belgische modeontwerper Dries Van Noten zijn eerste winkel op Amerikaanse bodem. Daar kun je hier meer over lezen. Met een open ruimte van 8.500 vierkante meter bestaat de winkel uit twee huizen die worden gescheiden door een grote parkeerplaats, The Big en Little Houses.

Tentoonstelling in winkel van Dries Van Noten

In The Big House hangen de huidige collecties en een selectie van kledingstukken uit zijn archieven. In elk huis wordt ook werk tentoongesteld van kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden wiens werk indruk heeft gemaakt op de ontwerper. In The Little House zal uitsluitend werk van anderen te zien zijn.

Christoph Hefti, MANIERA Gallery

/

Na een eerste tentoonstelling rond de serviescollectie van Ann Demeulemeester voor Serax, zal de Zwitserse textielontwerper en -kunstenaar Christoph Hefti (1967, Zürich) er vanaf 27 november zijn werk tentoonstellen. Hefti presenteert er een installatie met drie van zijn handgeknoopt reliëftapijten van Nepalese wol en zijde, naast 3 exclusieve stoffen (een gordijn en poufs in twee verschillende stoffen).

Wie is Christoph Hefti?

Christoph Hefti is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de absolute specialist van geprinte stoffen en tapijten. Zijn werk is steeds experimenteel, spontaan en kleurrijk, en staat los van alle context op vlak van tijd en trends. Hefti is gefascineerd door culturen, folklore en mystieke verhalen. Zijn liefde voor ambachtelijk textiel heeft hem naar Nepal gebracht, waar hij zijn eigen serie handgeknoopte tapijten ontwerpt en ontwikkelt.

Lees ook: Ga er tussenuit met de kleurrijke dagdroombestemmingen van ‘Accidently Wes Anderson’

Hij werkte na zijn studie textielontwerp in Zürich en mode aan Central Saint Martins in Londen 13 jaar lang als creatieve assistent bij Dries Van Noten. Daar was hij verantwoordelijk voor het onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van de bedrukte stoffen. Na zijn vertrek uit Antwerpen begon Hefti te werken voor verschillende modehuizen, waaronder Lanvin en Balenciaga in Parijs en Acne Studios in Stockholm. Momenteel ontwerpt hij stoffen voor Mugler in Parijs. Hij wordt vertegenwoordigd door de Brusselse galerie MANIERA, gespecialiseerd in gelimiteerde interieurobjecten ontworpen door kunstenaars en architecten.

Christoph Hefti, MANIERA Gallery

Tot de meest recente projecten van Christoph Hefti behoren een tegelvloer voor de ingang van het Gentse Kunstencentrum Vooruit, een textielbehang voor de flagshipstore van Maison Dandoy in de Galeries de la Reine, een decorontwerp met een bedrukt gordijn voor een voorstelling van Diederik Peeters en bedrukte stoffen voor de Zwitserse modeontwerper Julian Zigerli.

De tapijten van Christoph Hefti waren dit jaar te zien in groepstentoonstellingen in het Mudac in Lausanne, het Aargauer Kunsthaus en het Museum für Gestaltung in Zürich. Voor het laatste museum co-cureert hij de veelbelovende tentoonstelling ‘Wild Thing – Modeszene Schweiz’ die begin december de deuren opent. In België kijken we uit naar nieuw werk speciaal ontworpen voor het Hortamuseum.

Christoph Hefti, MANIERA Gallery

Christoph Hefti, MANIERA Gallery

Lees ook: Louis Vuitton laat opnieuw een unieke diamant in Antwerpen slijpen. De Plantentuin van Meise blijft open tijdens de tweede lockdown.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dries Van Noten, Kunst.