Ga er even tussenuit met de kleurrijke dagdroombestemmingen van ‘Accidentally Wes Anderson’
© GELI KLEIN

Ga er even tussenuit met de kleurrijke dagdroombestemmingen van ‘Accidentally Wes Anderson’

Leestijd: 1 min

De release van Wes Andersons nieuwe film 'The French Dispatch' is door corona uitgesteld tot 2021. In tussentijd kunnen fans van zijn gestileerde fantasiewereld hun hart ophalen bij het nieuwe boek 'Accidentally Wes Anderson'.

/

De Amerikaanse regisseur Wes Anderson vergaarde wereldbekendheid met de magische cinematografische universums van zijn films. De perfecte symmetrie, de kleuren, de texturen,… Ze doen dromen van een betere wereld dan die waarin wij leven. Zonder onheil, zwaarte en corona, maar vol excentrieke figuren die van het ene pastelkleurige gebouw naar het andere huppelen.

Lees ook: Hét recept voor fluffy Japanse pancakes.

In 2017 startte Amerikaan Wally Koval de Instagrampagina @AccidentallyWesAnderson. Een ode aan architectuur die doet denken aan Andersons kenmerkende stijl. Hij vroeg daarvoor aan mensen wereldwijd om foto’s in te sturen van façades die uit films als ‘The Grand Budapest Hotel’ en ‘The Royal Tenenbaums’ lijken te komen.

SEAN DHERIT

/

Van een serre in Minessota, een hotel in Londen tot een kabelbaan in Roemenië. Als je goed kijkt, vind je haast overal Andersons esthetiek terug. De Instagrampagina werd een gigantisch succes en vergaarde miljoenen volgers. Koval zoekt trouwens bij elke inzending informatie op over het gebouw in kwestie zodat je er – als corona ooit voorbij is – een reisroute rond kan uitstippelen.

De strafste beelden heeft hij nu in een salontafelboek gebundeld, dat door Wes Anderson zelf geautoriseerd werd. Accidentally Wes Anderson is verschenen bij uitgeverij Trapeze en kun je voor € 31,95 onder andere hier en hier kopen.

Bekijk hieronder een selectie van beelden om je te laten inspireren:

PAUL FUENTES

MARIUSZ MAJEWSKI

CC-BY-SA THOMAS GUIGNARD

LUDWIG FAVRE

CHRISTIAN DUMITRU

ANA LINARES

PHILBROOK MUSEUM OF ART

KATELYN WATKINS

GELI KLEIN

LUDWIG FAVRE

Lees ook: Bekijk hier gratis kortfilms van jonge Belgische filmmakers in competitie. ‘Milk’, een verfrissend eerlijke fotoreeks over borstvoeding. 

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Boek, Fotografie, Wes anderson.