Weekendtip: de Plantentuin van Meise blijft open tijdens tweede lockdown
© Unsplash

Weekendtip: de Plantentuin van Meise blijft open tijdens tweede lockdown

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

In tegenstelling tot de vorige lockdown blijft de plantentuin van Meise deze keer wel open. Opgepast, je moet voor een bezoek wel tijdig je tickets en tijdslot reserveren, wil je het 92 hectare grote domein bewandelen.

/

Vrijdagavond leek nog of alles ging sluiten, naarmate de tijd verstreek werd duidelijk dat meer winkels en organisaties dan verwacht hun deuren mochten open houden voor publiek. Plantentuin Meise bijvoorbeeld. “Het was toch even spannend afwachten of het zou mogen van de overheid”, vertelt Manon van Hoye van de Plantentuin.

Mensen die nood hebben om buiten te komen en te wandelen, kunnen dus nog steeds terecht bij een van de mooiste plaatsen van het land. Al moet je het wel doen zonder een bezoek aan de serres, want die blijven gesloten. Een domper die bij het noorderlicht verdwijnt vanaf het moment dat je de tuin aanschouwt, omhuld in prachtige herfstkleuren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Plantentuin Meise (@meisebotanicgarden) op

Er worden maar 80 mensen per half uur toegelaten op het hele domein, een mondmasker dragen is dus niet verplicht. Je moet wel je ticket en tijdslot vooraf reserveren via de website. Dat is ook zo voor abonnees en inwoners van Meise. Ook met een MuseumPASS kan je na reservatie toegang krijgen tot de plantentuin.

Lees meer Marie Claire op: Weleda en plantentuin Meise slaan handen in elkaar, Onze tips voor de mooiste boswandelingen in België en Met deze sportoefeningen blijf je in topvorm nu de fitnesscentra dicht zijn.

Tags: Herfstwandeling, Lockdown, Plantentuin Meise.