Dries Van Noten opent nieuwe winkel in LA: neem een kijkje binnen
© Jim Mangan

Dries Van Noten opent nieuwe winkel in LA: neem een kijkje binnen

Leestijd: 1 min

De Belgische ontwerper Dries Van Noten heeft zijn eerste winkel in de Verenigde Staten, in Los Angeles, geopend. Opmerkelijk, nu veel collega-ontwerpers hun winkels moeten sluiten door de coronacrisis.

/

De coronacrisis heeft een flinke impact op de mode-industrie, maar onze eigenste Dries Van Noten gaat het voor de wind. Nadat hij eind augustus zijn eerste winkel opende in de Chinese hoofdstad Shanghai, is daar nu ook een boetiek bijgekomen in Los Angeles.

De ontwerper, een van de oorspronkelijke Antwerpse Zes die in 1986 zijn gelijknamige label oprichtte, hielp België mee op de modekaart zetten met zijn avant-garde kleding, kunstzinnige prints en tijdloze stukken. In 2018 verkocht hij het meerderheidsaandeel van zijn eigen label aan de Spaanse groep Puig en dat was duidelijk geen slechte (financiële) keuze.

De 8.500 vierkante meter grote Los Angeles-boetiek, de grootste tot nu toe, wordt de zevende eigen winkel van het merk in het rijtje van flagshipstores in Antwerpen, Parijs, Singapore, Hong Kong en Shanghai. Dries Van Noten heeft wereldwijd zo’n 500 verkooppunten.

Dries Van Noten overtuigt ook zonder modeshow

Nieuwe winkel in tijden van corona

“Het is nogal vreemd om te zeggen dat je midden in de coronacrisis een nieuwe bakstenen winkel opent”, geeft Van Noten toe aan Vogue Business. “Het is een kans om na te denken over hoe een winkel er tijdens en vooral na de Covid-crisis moet uitzien.” Het nieuwe filiaal, op de La Cienega Boulevard, zal dan ook niet enkel dienen als een plek om de nieuwe collecties te shoppen. Er zullen ook tentoonstellingen, optredens, filmvertoningen en workshops plaatsvinden. Momenteel ligt de collectie van collega Ann Demeulemeester voor Serax ook uitgesteld in de winkel.

“Het idee is dat het een zeer open ruimte voor creativiteit wordt,” zegt hij. “Je hoeft niet altijd naar de winkel te komen om kleding te kopen, je kunt ook komen om iets te ontdekken over eten, kunst, muziek en andere mooie dingen.”

Neem een kijkje binnen in de nieuwe winkel van Dries Van Noten:

https://www.instagram.com/p/CGHr_Y3DV-b/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CGHr9OkD-jH/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CGHZzfNjRtt/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CGHr6VJjsAL/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CGHZxSNDDF7/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CGHZsp1jEnP/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CGHZdMoDFnP/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CGHZRyoj-j1/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CGHZO5HjlJU/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CGHZXMwjBMA/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dries Van Noten, Los angeles, Retail.