Louis Vuitton laat opnieuw een unieke diamant in Antwerpen slijpen
© LV + MC

Louis Vuitton laat opnieuw een unieke diamant in Antwerpen slijpen

Leestijd: 1 min

Een uitzonderlijk grote en heldere diamant van 549 karaat is onderweg naar Antwerpen om verwerkt te worden in Louis Vuitton-juwelen. Het Franse luxehuis sloot daarvoor een overeenkomst met het Belgische bedrijf HB Antwerp. 

/

‘Sethunya’ is op korte tijd de tweede uitzonderlijke diamant die in Antwerpen verwerkt zal worden voor Louis Vuitton. In januari werd ‘Sewelo’, de op één na grootste diamant ter wereld van 1.758 karaat, al in ons land verwerkt. HB Antwerp zal ook deze topsteen slijpen, polijsten en opdelen in kleinere steentjes.

Lees ook: De 20 favoriete Belgische webshops van de redactie.

De ‘Sethunya’ werd op 1 februari in de Karowe mijn in Botswana gevonden door de Canadese diamantproducent Lucura Diamond Corp. De ruwe diamant is uitzonderlijk helder en wit van kleur. De eeuwenoude ‘Sethunya’ kan dankzij de zeldzame en indrukwekkende grote op eindeloos veel verschillende manieren geslepen worden.

Philippe Lacombe/Louis Vuitton

/

Margaux Donckier, Directeur Communicatie en Externe Relaties bij HB Antwerp: “Diamanten worden al jaren op dezelfde manier verhandeld. Diamantproducenten ontginnen de stenen, waarna diamanthandelaren ze kopen, laten slijpen en doorverkopen aan juweliers. Hierdoor blijven diamantairs vaak achter met onverkoopbare stock.” Bovendien wordt de job steeds vaker uitbesteed aan lagelonenlanden zoals India.

Dat wil het Antwerpse bedrijf volledig omgooien. Zij bieden de ruwe diamant rechtstreeks aan de klant aan (in dit geval Louis Vuitton) waardoor ze er volledig hun ding mee kunnen doen. Die persoonlijke en transparante aanpak loont duidelijk, nu het luxehuis opnieuw bij HB Antwerp komt aankloppen. Daarnaast zetten ze volop in op technologie en innovatie en komt er een volledig nieuwe productielijn.

Opsteker voor diamant

Dat ‘Sethunya’ in Antwerpen verwerkt wordt, is alleszins een opsteker voor de Antwerpse diamantsector die een moeilijke periode achter de rug heeft. in 2019 werden 20% minder ruwe en geslepen diamanten verhandeld in vergelijking met het jaar daarvoor. De coronacrisis weegt ook op de resultaten van 2020.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Diamant, Juwelen, Louis vuitton.