Beginnen met hardlopen; wat heb ik nodig?
©

Beginnen met hardlopen; wat heb ik nodig?

Leestijd: 1 min

Wil je van 2020 een sportief jaar maken? Mooi, de motivatie is er, nu nog de outfit en de gadgets. Wat heb je nodig als beginnend loper? Een handige boodschappenlijst:

Niet zeker of hardlopen iets voor jou is? Lees ook: Welke sport voor welk lichaam. 

/

De schoenen

Alles begint met een goed paar schoenen. Zorg voor een paar met voldoende demping. Vraag raad aan de verkoper en doe eventueel een loopanalyse op de loopband loopband waaruit je loopstijl wordt afgeleid. Meestal is zo’n test bij aankoop van een paar schoenen in de prijs inbegrepen. Geen overbodige luxe.

Lees ook: Crush of the day: De Nike Infinity React en campagnegezicht Dina Asher Smith. 

/

Legging

Met een simpele sportlegging kan je niet veel misdoen, hoor ik je denken. Er zijn echtere frappante verschillen tussen een yogalegging of een die specifiek bedoeld is voor outdoor activiteiten.

Belangrijk aan een legging is dat ze niet afzakt en dat ze uit een thermisch materiaal is gemaakt. Een extra handigheid is eventueel een ritszakje voor sleutels.

/

Sportbeha

Hardlopen is een ‘high impact’ sport. Niet alleen voor je gewrichten, ook voor de boezem. Een schokabsorberende beha is een investering waar je geen spijt van zal hebben. Kies voor een sportbeha met maximum ondersteuning.

Lees ook: Tips & tricks: zo kies je de juiste sportbeha. 

/

Meteo extra’s

We hoeven je vast niet te vertellen dat je tijdens een rondje hardlopen wel eens verrast kan worden door een regenbui. Regenjassen zijn dus perfect voor het Belgische klimaat. Let op dat je hardloopjack voldoende ventilatie biedt, dan ben je gesteld voor alle weersomstandigheden.

 

/

Wearables

Meten is weten. Hoewel afstand en tijd (toch zeker in het begin) niet terzake doen – het is plezier dat telt – is het toch altijd fijn om te weten dat je vooruitgang boekt. Een leuk muziekje dankzij ear pods en een gsmhouder kunnen het lopen draaglijker maken.

Lees ook: 7 podcasts om te luisteren tijdens het hardlopen.

/

Stretchen

Een goede stretching na het lopen is ten sterkste aangeraden en kan wonderen doen voor je spieren. Benodigdheden: een matje, foam roller en een stretching stick.

Weet je niet waar te beginnen? Deze 7 handige yoga apps helpen je meteen op weg.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Hardlopen, Shopping, Sport.