Welke sport voor welk type lichaam?
© Unsplash

Welke sport voor welk type lichaam?

Leestijd: 1 min

Het nieuwe schooljaar is intussen goed en wel gelanceerd, en vakantie maakt plaats voor routine. Het ideale moment om jezelf goede en gezonde gewoontes aan te leren. Het motto luidt: bewegen!

Kies een activiteit op maat, een sport die de gewenste lichaamszones versterkt of verfijnt. Voor je je inschrijft in de plaatselijke sportschool kan het nuttig zijn om hier te checken welke sporten effectief zijn voor jouw probleemzones.

Kortom: bij welke sport heeft jouw lichaam het meeste baat ?

/

Fiets of jog voor gestroomlijnde benen

Probleemzones onder de riem? Ga kilometers fietsen of wandelen. Jouw motivatie: spieren ontwikkelen zich ten koste van vet en vooral… cellulitis. Sterker nog, wie jogt of fietst kan al vrij snel resultaat zien: benen worden verfijnd en billen worden steviger. De huid wordt gladder, de bloedsomloop efficiënter. Je verbrandt uiteraard minder calorieën op de fiets dan tijdens het hardlopen, maar je spaart er wel je rug, enkels en knieën mee. Een mooie afwisseling is dus ideaal want in beide gevallen werk je aan je ademhaling en uithoudingsvermogen.

Waar een lesje spinning niet allemaal goed voor is!

/

Boks of doe aan karate voor stevige borsten

Zeker, beide activiteiten houden veel cardiovasculair werk in en zijn uiterst geschikt om stoom af te laten na een dag op kantoor. Wie droomt van afgelijnde armen en stevige borsten vindt hier vast zijn heil in. Met boksen en karate zorgen voor een gespierde, maar niet geblokt bovenlichaam.

Lees ook: een borstvergroting? Vind de beste techniek voor jouw borsten. 

/

Doe aan yoga of zwem om je hele silhouet te trainen

Twee totaal verschillende benaderingen om je volledige core te trainen, maar beide even effectief om benen, armen, dijen, rug en buik te verstevigen op een harmonieuze, soepele manier, met weinig kans op blessures. Yoga richt zich op ademhaling en de juiste lichaamshouding, op ontspanning en concentratie. Het laat toe om de gewrichten soepel te ontspannen. Tijdens het zwemmen kan je je lichaam trainen in gewichtloosheid. Het water heeft ook een drainerende en ontspannende werking.

Lees ook: de 7 beste yoga apps voor thuis (of onderweg). 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Gezondheid, Sport.