Crush of the day: de Nike React Infinity en campagnegezicht Dina Asher Smith
© Nike

Crush of the day: de Nike React Infinity en campagnegezicht Dina Asher Smith

Leestijd: 2 min

Ze is de snelste Britse vrouw en het gezicht van de Nike React Infinity run loopschoen. Het kan al slechter met iemand gaan... sprintster Dina Asher Smith is al een wereldkampioene en zal ook strijden voor een titel op de Olympische Spelen in Tokyo.

In de aanloop van daarvan blikt Dina samen met ons terug op haar voorbereiding, haar ambities, alsook haar loopschoenen.

/

“What’s done in the Winter will show up in the Summer”, schrijf je als motiverende caption bij een van je foto’s op Instagram. Verklaar je nader?

Heel eenvoudig, mijn coach John en ik zijn ervan overtuigd van de filosofie dat het werk dat je in de winter verricht, zijn vruchten afwerpt in de zomer. Concreet betekent dat dus trainen wanneer er niemand toekijkt, trainen wanneer het regent, sneeuwt of extreem winderig is, dat zijn de momenten waarop je het werk moet verzetten. Een goede wintertraining of het achtergrondseizoen vertaalt zich direct in hoe goed je loopt in de zomer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dina (@dinaashersmith) op

Hoe ziet uw trainingsregime er in deze tijd van het jaar uit?

Ik train zes dagen per week. Ik ben niet elke dag op de looppiste te vinden, maar wel altijd aan mijn snelheid aan het werken. In deze tijd van het jaar is dat meestal veel snelheidsuithoudingsvermogen, veel hardlopen met hoge intensiteit en gewoon focussen op sterker en sneller worden en en de beste atleet te worden dat ik kan zijn.

Hoe ziet een typische trainingsdag eruit?

Elke dag is anders natuurlijk, maar ik train zes dagen per week. Die ene dag dat ik niet train, slaap ik of spendeer ik met mijn vrienden. Wanneer er een krachtsessie op de planning staat, ga ik naar de sportschool rond 10 uur, en train ik heel hard. Vaak trainingen met veel coördinatie en stabiliteit.

Daarna eet ik iets, ga ik naar huis, ontspan ik en doe ik wat werk op mijn laptop of heb ik een meeting. Ik focus mij op de zakelijke dingen. Om half 7 opnieuw een training. Dan spreek ik af met mijn fysiotherapeut, ongeveer een uur opwarmen, de sessie doen, ongeveer een half uur, 40 minuten opwarmen, inclusief een massage en dan eten, chillen, slapen, doe het allemaal weer.

Wat zijn je doelstellingen voor 2020?

Heel cliché, maar ik zeg altijd ‘fit en snel zijn’. Mijn primaire doel is om elk jaar blessurevrij te blijven. In deze tijd van het jaar denk ik altijd aan het werk dat ik moet doen om in de best mogelijke vorm aan de startlijn te komen. Om dat te doen, moet je een consistente trainingsperiode hebben gehad. Ik denk dat de algemene perceptie is dat atleten zich altijd richten op het winnen van races, wat we uiteraard doen. We willen de beste ter wereld zijn.

/

Je loopt met de nieuwe React Infinity Run, wat maakt deze schoen zo bijzonder?

Iedereen wil fit en snel aan de startlijn komen. Niemand wil onderbrekingen in hun aanloop. Ik droeg de originele Epic Reacts – en de nieuwe React Infinity Run trainers zijn een fantastische volgende stap. Ik hou vooral van de soepele zool en de verbeterde demping, wat belangrijk is als je regelmatig hardloopt. Ze zijn ontworpen om blessures te verminderen en je op de vlucht te houden, wat belangrijk voor mij is, want het gaat allemaal om fit en snel zijn voor Tokyo.

Nike

Succes, Dina!

Meer info over de Nike React Infinity Run (€160), hier.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Nike.