Tips & tricks: zo kies je de juiste sportbeha
© Shutterstock

Tips & tricks: zo kies je de juiste sportbeha

Door Shani Maes
Leestijd: 1 min

We namen de proef op de som en gingen een sportbeha uittesten tijdens een lesje trampolinespringen.

Een dosis sport is nooit slecht voor je lichaam en daarvoor draag je best de juiste kleding. Vooral een goede bh is essentieel, hij moet letterlijk een ruggesteun voor jou betekenen.Een sportbeha uittesten? Dat vraagt om een sportieve uitdaging. Zo gezegd, zo gedaan. Uit de collectie van het lingeriemerk Anita hebben wij de Air Control Delta Pad voor je uitgetest tijdens een Ubound sessie bij JIMS Fitness in Antwerpen onder het motto ‘move your body, not your boobs‘.

Ubound is een leuke, eenvoudige en efficiënte manier om aan een fit en gezond lichaam te werken. Maar zéker ook een sport waarin een sportbeha noodzakelijk is. Wij testten hun laatste nieuwe Air Control Delta Pad uit.

 

Jelle Dreesen

 

Geen gekruiste rug

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een goede sportbh is de maat, zodat je borsten perfect ondersteund worden. Vaak hebben sportbh’s een gekruiste rug. Het heeft zijn voordelen, maar afhankelijk van jouw constitutie kun je last krijgen aan je hals en schouders omdat de schouderbandjes dicht bij de hals staan. Een sportbh die dezelfde sluiting heeft als een gewone bh lijkt ons meteen gemakkelijker. Nog een pluspunt: door de sluiting achteraan hoef je hem niet over je hoofd te trekken want dat kan behoorlijk lastig zijn.

Tepels

Veel sportbh’s zijn niet voorgevormd waardoor je tepels zichtbaar worden. Wel, onze uitgeteste sportbh voorkomt dat aangezien hij deels is voorgevormd. Beter nog, er zijn delta pad’s in verwerkt, waardoor de bh je volledige steun biedt tijdens het sporten. Ook dat merken we terwijl we verder door de Ubound les zwoegen. De bh vermindert namelijk met 80% het op- en neerschudden van je borsten.

 

Jelle Dreesen

Fashionable sporten

Conclusie: de uitgeteste sportbh zit goed tijdens het sporten en geeft de nodige ondersteuning. Bovendien heeft hij ook nog een leuk kleurtje, wat het sporten net dat tikkeltje fashionable maakt. Met andere woorden: geslaagde test en voor herhaling vatbaar. Dus, sportfanaten, wees kritisch als je een sportbh uitkiest en test het verschil uit. Welke sportbh of welk merk je neemt, is natuurlijk helemaal aan jou. Veel sportplezier!

Vond je dit interessant? Lees dan ook: ‘Love Stories strijkt neer in Knokke‘. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Anita, Bh, JIMS Fitness, Sportbh, Unbound.