Astrologie: 6 tekenen dat jij duidelijk een Waterman bent
© Getty Images

Astrologie: 6 tekenen dat jij duidelijk een Waterman bent

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Het lijkt wel of er twee types vrouwen in de wereld bestaan: type 1 gelooft resoluut niet in haar horoscoop en de stand van de maan, terwijl type 2 je toekomst kan voorspellen aan de hand van je sterrenbeeld. Wij geloven echter dat elke vrouw graag (stiekem) meer weet over welke karaktereigenschappen bij haar passen.

Hoog tijd dus om ons te verdiepen in de Waterman, het sterrenbeeld van Jennifer Aniston en van iedereen die tussen 20 januari en 19 februari geboren is.

/

Je bent erg op je onafhankelijkheid gesteld

Watermannen weigeren de massa te volgen en raken snel geïrriteerd als mensen zich te veel bemoeien, ook al is dat goedbedoeld. Van tijd tot tijd in hun cocon duiken en tijd nemen voor zichzelf, dat doet hen het meest deugd.

via GIPHY

/

Je lost graag problemen op

Watermannen = problem solvers. Je helpt graag anderen zonder daarvoor iets terug te verwachten. Aangezien je vaak spontaan te hulp schiet, heb je al heel wat ervaring met problemen oplossen.

via GIPHY

/

Je hebt moeite met het toelaten van anderen in je leven

Ook al heb je een open en behulpzame persoonlijkheid, toch geef je je niet zo snel bloot aan andere mensen. Velen zullen je gedrag interpreteren als koel of kil, vooral wanneer ze je niet goed kennen. Wanneer je eenmaal besluit dat iemand interessant genoeg is, ben je een volhardende vriendin of geliefde. Watermannen zijn bereid om alles op te offeren voor hun naasten en zijn hen dan ook voor de rest van hun leven trouw.

via GIPHY

/

Je staat niet graag stil

De Waterman is creatief en intelligent en leert dan ook graag nieuwe dingen bij. Je beschikt over een rusteloze geest die altijd vooruit denkt, zodoende vind je het vreselijk als je te lang blijft stil staan. Je benadert vele zaken vanuit een breder perspectief en je bent constant bezig met vooruitgang.

via GIPHY

/

Je zet je maar al te graag af tegen het “wat sociaal geaccepteerd is”

Veel Watermannen worden beschouwd als relschoppers. Ze komen op voor wat ze belangrijk vinden omdat ze streven naar een eerlijke en goed functionerende maatschappij. In het algemeen nemen ze liever de verantwoordelijkheid dan dat ze bevelen moeten opvolgen.

via GIPHY

/

Je bent koppig

Zodra je je zinnen op iets gezet hebt, is het haast onmogelijk om je van gedachten te laten veranderen. Je hebt namelijk een sterk moreel kompas dat je moeilijk kan uitschakelen.

via GIPHY

Lees hier de karaktereigenschappen van een Schorpioen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Astrologie, Horoscoop, Sterrenbeeld, Waterman.