Deze bloem past bij jouw sterrenbeeld
© Bloomon

Deze bloem past bij jouw sterrenbeeld

Door Hannah Gellens
Leestijd: 4 min

In 2022 staat jouw toekomst niet alleen in de sterren, maar ook in de bloemen geschreven. Want dankzij de bloomon florascoop ontdek je aan de hand van een bloem wat het komende jaar voor jou zal brengen.

/

De bloemstylisten van bloomon, de online bloemist voor floral design, hebben de karaktereigenschappen van je sterrenbeeld naast de bloemen uit jouw seizoen gelegd. Het resultaat is een florascoop die jou vertelt welke bloem jij de jouwe mag noemen dit jaar.

/

Waterman (20 januari – 18 februari) — Jouw bloem: Anemoon

Bloomon

Ben jij een Waterman? Dan heb je ongetwijfeld een zorgzaam karakter, en dat is exact waar ook de Anemoon voor staat. De bijnaam van de bloem – windbloem – is afgeleid van haar Griekse naam: ‘anemos’ betekent namelijk ‘wind’. Eén ding is zeker: hoe hard de wind ook waait, een Waterman doet alles met positiviteit en vol overgave. Een eigenschap die je heel wat bewondering oplevert, en een natuurlijke aantrekkingskracht die je dit jaar heel ver zal brengen. Maak er een schitterend 2022 van!

/

Vissen (19 februari – 20 maart) — Jouw bloem: Franse tulp

Bloomon

We moeten er niet flauw over doen: volgens de mensen in je omgeving ben je vastberaden en soms een tikkeltje eigenwijs. Die combinatie zorgt ervoor dat je zonder twijfels je eigen weg kiest. Een beetje zoals de Franse tulp, want het hoofd van de bloem volgt altijd het zonlicht. Als je net als de elegante bloem de zonnestralen volgt, kan je met opgeheven hoofd het nieuwe jaar in.

/

Ram (21 maart – 19 april) — Jouw bloem: Fritillaria

Bloomon

De koude, donkere winter is niet echt je lievelingsseizoen, en zodra het voorjaar zich aandient bloei je weer helemaal open. Dat heb je gemeen met de Fritillaria, die zich pas aan het begin van de lente weer laat zien. Thuis in je vaas staat de bloem vooral bekend om haar unieke manier van groeien waardoor de steel nonchalant over de rand van de vaas hangt. De Fritillaria is dus net als jij een relaxt type waarvan je er altijd wel een aantal in de buurt wil. Hou die nonchalante flair vast en het wordt een stralend jaar!

/

Stier (20 april – 19 mei) — Jouw bloem: Pioenroos

Bloomon

Wie valt er nu niet voor de charmes van de stier? Met je zachte, opgewekte en extraverte persoonlijkheid ben je de ideale match voor de pioenroos. De bloem staat onder meer voor passie en romantiek, eigenschappen die je ongetwijfeld bekend voorkomen. Je onweerstaanbare aantrekkingskracht brengt je het komende jaar extra ver. Neem de ruimte om gezien te worden, en je zal volgend jaar volop openbloeien.

/

Tweelingen (20 mei – 20 juni) — Jouw bloem: Prunus (bloesem)

Bloomon

Jouw ideale bloem is de Prunus, een geliefde bloesemtak die heel wat harten sneller doet slaan. Toepasselijk voor het nieuwe jaar, bovendien, want de bloem staat voor een nieuw begin. Maak van 2022 een jaar vol positieve energie. Wees niet te streng voor jezelf en focus op kleine stapjes. Dan zal je net als de bloemetjes van de Prunus langzaam maar zeker volledig openbloeien.

/

Kreeft (21 juni – 21 juli) — Jouw bloem: Delphinium

Bloomon

De Delphinium staat symbool voor je liefdevolle karakter. De lange, stevige steel staat voor je vastberadenheid, de zachte bloemenpluimen voor je kwetsbare kant. Net die magische combinatie zorgt ervoor dat iedereen je zo graag ziet. Laat ook in 2022 je kleurrijke, karaktervolle pallet aan eigenschappen zien en je zal opnieuw heel wat harten veroveren. Geniet ervan!

/

Leeuw (22 juli – 21 augustus) — Jouw bloem: Carthamus

Bloomon

De Carthamus en de Leeuw hebben heel wat overeenkomsten. De bloem ziet er bijvoorbeeld intimiderend uit, maar schijn bedriegt. De puntige bloemblaadjes zijn superzacht en aaibaar – het perfecte symbool voor jouw creatieve en veelzijdige karakter. Gebruik je creativiteit en ga vol vuur het nieuwe jaar in.

/

Maagd (22 augustus – 21 september) — Jouw bloem: Nerine

Bloomon

Je kan niet naast de Nerine kijken: de lange steel met stervormige bloemetjes staat voor je positieve kijk op het leven. Net daarom is de bloem jouw soulmate. Je bent zelfverzekerd en graag gezien dankzij je elegante voorkomen. Blijf die positieve vibes vasthouden: ze leveren je in 2022 meer op dan je zou verwachten.

/

Weegschaal (22 september – 22 oktober) — Jouw bloem: Dahlia

Bloomon

De Dahlia is een veelzijdige bloem die in eindeloos veel vormen en kleurencombinaties voorkomt. De symboliek van de Dahlia matcht perfect met de eigenschappen van de Weegschaal. De bloem staat onder meer voor innerlijke kracht, elegantie en betrokkenheid. Ga met een rechte rug 2022 in en er ligt een bloeiend jaar voor je in het verschiet.

/

Schorpioen (23 oktober – 20 november) — Jouw bloem: Anigozanthos (kangoeroepoot)

Bloomon

Schorpioenen leven voor het avontuur. Je houdt van verleiden, maar je bent ook heel gevoelig en zachtaardig. Anigozanthos is jouw match als het op bloemen aankomt. Met haar zachte, veloursachtige textuur speelt ze perfect in op jouw zachte en romantische kant, en de grillige vorm is de ultieme weerspiegeling van je wilde, speelse kantje.

/

Boogschutter (21 november – 20 december) — Jouw bloem: Katoentak

Bloomon

Het contrast tussen de stoere tak en de zachte katoenbollen van de katoentak weerspiegelt je eigenzinnige karakter. Je hebt een enorme aantrekkingskracht door je stabiele voorkomen, maar wie je écht goed kent, weet dat je ook je gevoelige momenten hebt. Wees trots op je bloem, want ze mag gezien worden – net als jij!

/

Steenbok (21 december – 19 januari) — Jouw bloem: Hippeastrum (Amaryllis)

Bloomon

De Amaryllis is een indrukwekkende verschijning. Haar lange, stevige steel met trompetvormige bloemen staat voor jouw doorzettingsvermogen en standvastigheid. De naam Amaryllis stamt af van het Griekse ‘amarysso’, wat ‘stralen’ betekent. En stralen zal je in 2022: ga er helemaal voor en laat je omgeving meeliften op je positieve energie.

Lees ook: Zes vegetarische recepten met bonen, Chanel lanceert met N°1 een nieuwe duurzame beautylijn

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bloemen, Bloomon, Florascoop, Horoscoop.