De mooiste kwaliteiten van ieder sterrenbeeld
© Shutterstock

De mooiste kwaliteiten van ieder sterrenbeeld

Door Shana Lyès  & Margo Verhasselt
Leestijd: 3 min

Over welke goede kwaliteiten beschikken rammen, vissen en boogschutters? De Belgische astroloog en auteur Shana Lyes (Astrolya) werpt licht op de mooiste kwaliteiten van onze zonnetekens.

De astroloog, auteur en eigenaar van het beroemde Instagram-account Astrolya, Shana Lyès neemt ons mee op tocht door de dierenriem, om ons de beste kwaliteiten van onze tekens te leren kennen.

Ram (21 maart – 20 april)

“Een Ram is zelfzeker en zeker van zichzelf. Zijn zelfvertrouwen werkt aanstekelijk voor anderen”, analyseert Shana Lyès. Hij heeft een zeer motiverende, drijvende kant, een krachtige energie die hij op anderen overbrengt. Kortom, in groepen is de Ram een goede kerel: hij is een teamplayer, deelt graag en geeft zijn positieve energie door.

Stier (21 april – mei 20)

Volgens de astroloog heeft de Stier een “zeer stabiele” kant. “Het is degene die de eerste steen legt”, vertelt de specialist. En voegt eraan toe dat de Stier zeer ambitieus is, maar toch zijn eigen tempo respecteert. De Stier is ook de persoon die je in vertrouwen kan nemen als er iets misgaat: “Degene die je om raad vraagt, die situaties goed inschat”, benadrukt ze.

Lees ook: Dit is wat er écht met je lichaam gebeurt als je stopt met suiker eten

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

“Tweelingen zijn veelzijdig en altijd nieuwsgierig naar alles. Je moet oppassen voor hun kritische geest,” stelt Lyès. Tweelingen passen zich aan verschillende situaties aan en zijn altijd op zoek naar iets nieuws. Niet op hun lauweren rusten, dat is het leven dat de Tweelingen besloten hebben te leiden.

Kreeft (22 juni – 23 juli)

De Kreeft is dan weer de koning van de intuïtie. Shana legt uit dat dit een teken is dat op zichzelf moet vertrouwen, en in het bijzonder op zijn intuïtie. “Hij heeft een vermogen om te luisteren, hij voelt dingen aan voor zichzelf en voor anderen”, voegt de astroloog eraan toe. Een teken van flair en instinct – en dat is een goede troef om je op onbekend (of vijandig) terrein te begeven.

Leeuw (24 juli – 23 augustus)

“Een Leeuw brengt warmte,” merkt de astroloog op. En geeft zelfs aan dat hij het warmste teken van de dierenriem is. “Maar om dat te zijn, moet hij leren zichzelf te zijn”, nuanceert de astroloog. Hoewel het stereotype van de egocentrische hangt over zijn manen, is de leeuw in werkelijkheid (of liever, wanneer de omstandigheden gunstig zijn) een zeer genereus teken. Dat bovendien “iedereen om hem heen laat stralen”.

Lees ook: Een ijzertekort komt meer voor dan je denkt en zo herken je het

Maagd (24 augustus – 23 september)

“Het vermogen om dingen te organiseren, te plannen, te structureren” – dit zijn niet de kwaliteiten van een CFO, maar van een Maagd! Om ze verstandig te gebruiken, waarschuwt Shana Lyès: “Pas op dat je niet alles alleen wil doen, om niet autoritair te worden”. De Maagd is niet alleen een Excel-spreadsheet op zich, maar ook een “ondersteunende energie”. Ze zal je niet teleurstellen, zelfs niet als haar to-do lijst vol is.

Weegschaal (24 september-oktober 23)

De Weegschaal is een geboren bemiddelaar, een burgerwacht. Zij weten hoe zij anderen moeten “samenbrengen”. Bijvoorbeeld, “in een koude, sobere atmosfeer, schept een Weegschaal een band”. Een goed idee voor een jaarlijkse bijeenkomst. Door middel van bemiddeling waarschuwt de astroloog Weegschalen: “Ze moeten afstand nemen van hun emotionele betrokkenheid: wanneer ze zichzelf goed willen doen lijken, vergeten ze soms wie ze zelf zijn.”

Schorpioen (24 oktober-november 22)

De kwaliteit van Schorpioenen? “Zonder twijfel hun vastberadenheid”, antwoordt Shana Lyès zonder aarzelen. Een vastberadenheid die hij kan vinden in zijn hartstochtelijke kant. De astroloog adviseert Schorpioenen om “hun passie te kanaliseren in iets stimulerend en niet destructiefs”. De grens tussen vastberadenheid en obsessie is voor hen niet erg breed.

Boogschutter (23 november – 20 december)

Ode aan de tolerantie voor de boogschutter! Shana merkt een grote “ruimdenkendheid” op bij deze inboorlingen. “Je kunt alles met hen bespreken, en ze staan erg open voor andere gedachten en ideeën.” Eerlijk en beschaafd, soms misschien een tikkeltje té eerlijk.

Steenbok (21 december – 20 januari)

Steenbokken zijn ambitieus en veerkrachtig. “Ze kunnen veel messen in de rug krijgen en toch opstaan,” aldus de oprichter van Astrolya. Hij gaat achter dingen aan en probeert tevergeefs zijn doelen te bereiken – zelfs in vijandig terrein.

Waterman (21 januari – 19 februari)

De Waterman, een ongrijpbare creatieve geest, kijkt naar de toekomst: “Hij projecteert zichzelf, hij denkt niet aan wat al bestaat, maar aan wat nog kan komen.”

Vissen (20 februari-maart 20)

Vissen zijn eenkennig, met een creatieve en emotionele kant in zich. Shana Lyès legt uit dat zij “een groot empathisch vermogen hebben en een speciale manier van kijken naar het leven die hen een krachtige artistieke kant geeft.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Marie Claire.fr 

 

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Astrologie.