24 uur in Londen? Dit kan je allemaal doen
© English Heritage Trust

24 uur in Londen? Dit kan je allemaal doen

Leestijd: 3 min

Haal het beste uit de Britse hoofdstad in 24 uur tijd. Want waar anders ter wereld dan in Londen kan je ontbijten, cultuur opdoen, kerstshoppen, genieten van een afternoon tea en daarna aanschuiven voor een cocktail en diner als een koningin? Juist: hier ja. Want Londen zal altijd de place to be blijven voor all things fun.

/

Sweet Dreams in Corinthia London

De Corinthia is de favoriete uitvalsbasis van verschillende Amerikaanse artiesten wanneer ze op tour zijn in onze contreien. En wij weten waarom. Het is een understated luxetempel vlakbij de rivier en de boetieks van Bond Street waar service en kwaliteit centraal staan. Wij logeerden in één van de prachtig ingerichte garden suites met eigen zitkamer en entree. De suite nodigt uit om niet enkel in te slapen, maar ook gerust om een drankje in te hosten met vrienden.

Om nog maar te zwijgen van het heerlijke ontbijt de ochtend daarna. Het buffet is gigantisch en heeft alles van verse zalm, geitenkaas, granola tot pizza bread sticks. En op het menu vind je een Full English, maar evengoed een heerlijke avocado toast terug. Niets aan dit Corinthia hotel is basic. De nieuwe ondergrondse spa van vier verdiepingen met zwembad en verschillende sauna’s is toegankelijk met een privé-lift vlakbij jouw suite. Het is de grootste van de ganse hoofdstad.

Daal zeker af voor een gezichtbehandeling met het gamma van Barbara Sturm. Je bent daarna klaar voor een rondje shoppen en genieten.

Whitehall Pl, London SW1A 2BD.

/

Lunch bij Stanley’s in Chelsea

Om in het thema van een winter garden te blijven: restaurant Stanley’s is gezellig buiten lunchen op een verwarmd terras. En ligt slechts op een boogscheut van Harrods (dé Christmas shopping destination sinds mensenheugenis). De setting lijkt net weggelopen uit een aflevering van Gossip Girl. Dit is Londen meets New York.

Kruip gezellig onder één van de dekentjes en kies uit een verfijnd menu met veel gerechten op basis van groenten, maar evengoed ook een heerlijke carpaccio of entrecote. Is het al te vroeg voor een cocktail? Nooit!

151 Sydney Street, Chelsea SW3

/

Eltham Palace: Middeleeuws kasteel meets art deco-paleis

Daarna vertrekken we richting Eltham, in de buurt van Greenwich, op een uurtje van Chelsea. Voor een bezoek aan het art deco-paleis Eltham Palace, dat beheerd wordt door English Heritage. Het landhuis is een voormalig koninklijk paleis en daarna jachtslot waarvan The Great Hall en omwallingen nog steeds bestaat.

De Vlaamse schilder Antoon Van Dyck gebruikte Eltham zelfs als zijn buitenverblijf in de 17de eeuw. In de jaren ’30 werd het historische gebouw gered door het miljonairskoppel Stephen en Virginia Courtauld die een art deco-vleugel lieten bouwen tegen The Great Hall aan. Dit excentrieke koppel gaf de wildste feesten in Eltham en hadden zelfs een verborgen map room om hun exotische wereldreizen in te plannen. Een must visit. Al is het maar om interieurtips in op te doen.

Court Yard, London SE9.

Lees ook: Hôtel Belles Rives: slapen in dé Art Deco parel van de Franse Rivièra

/

De chicste afternoon tea van Londen: waar anders dan The Ritz?

The Ritz doet ondertussen al 100 jaar dienst als playground van de rich & famous. Wie een beetje van de glamour wil meepikken moet zeker een vast een afternoon tea reserveren in de prachtige Palm Court. De bediening is alsof je op de thee bent bij de royal family en het lijkt alsof er maar geen einde komt aan de sandwiches met zalm en komkommer. Proef zeker van de in house Champagne Barons De Rotschild en smul nog even verder van de huisgemaakte warme scones met jam & cream. Onze favoriete thee is The Ritz-blend.

Wie maar niet genoeg kan krijgen van deze experience moet zeker langs de gifstshop passeren, de thee komt in een prachtige doos. Perfect als cadeautje.

150 Piccadilly, London W1J.

/

Cocktails & Dinner bij Scott’s Richmond

Voor cocktails en diner nemen we een taxi naar de wijk Richmond, op een halfuurtje ten Zuid-Westen van centrum Londen. Richmond is een groene omgeving aan de rivier, waar we tevens ons favoriete restaurant tegenkomen: Scott’s Richmond. Inderdaad, van dezelfde Scott’s in Mayfair. Je wandelt binnen in één van de mooiste decors van Londen, terwijl je je ogen uitkijkt wordt er een heerlijke kreeft of oesters voor je neus geserveerd, of een perfect gegaard visje. Scott’s is gespecialiseerd in seafood en alles aan deze experience schreeuwt klasse en stijl.

Wie in Londen is op woensdag, moet zeker reserveren, want elke woensdagavond zijn er jazz optredens in de bar met restaurantgedeelte op de eerste verdieping. Wie pas deze lente een bezoekje aan Londen brengt, kan er buitenzitten op het terras met prachtig zicht op de rivier. Een zalige experience, die je niet snel zal vergeten…

4 Whittaker Ave, Richmond TW9.

Lees ook: 5 hotspots in Londen om snel te bezoeken.

/

Slaapmutsje in de Purple Bar @Sanderson London

Sanderson London is – in zijn huidige versie – al 23 jaar een icoon in het Londense hotelwezen. Gelegen in een historisch gebouw in de West End en bekend voor zijn surrealistisch interieur van de hand van Philippe Starck is het keer op keer een eer om op deze legendarische plek te logeren. De kamers zijn ruim en stylish en de bar al even beroemd als de modellen en cool kids die er rond flaneren.

Sanderson London pakt nu ook uit met Purple Bar, een kleine intieme lounge gedrapeerd in paarse velours, waar je enkel op donderdagavond terechtkan voor some ‘late night feelings’ en delicieuze cocktails natuurlijk. Reserveer nu, want de plaatsen zijn beperkt.

50 Berners Street, London W1T.

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Afternoon tea, Cultuur, Londen, Restaurants.