Hôtel Belles Rives: slapen in dé Art Deco parel van de Franse Rivièra
© Hôtel Belles Rives

Hôtel Belles Rives: slapen in dé Art Deco parel van de Franse Rivièra

Leestijd: 1 min

Een familiehotel in Juan-Les-Pins dat ooit de uitvalsbasis was van één van de beroemdste schrijvers uit de geschiedenis? Daar moet je toch geslapen hebben, n’est-ce-pas? Hôtel Belles Rives is tot op vandaag een adres dat enkel gekend is bij insiders. Hoog tijd om op verkenning te gaan dus...

/

Hotel met geschiedenis

We schrijven 1925 wanneer het kleine Franse badplaatsje Juan-Les-Pins, Antibes de zomerse uitvalsbasis wordt van rijke Amerikanen die de drooglegging in hun thuisland ontvlucht zijn. Het is schrijver F.Scott Fitzgerald (bekend van The Great Gatsby) die Villa Saint-Louis beslist te huren. En dankzij zijn vrouw Zelda en buurman Hemingway wordt het majesteuze pand in geen tijd het toneel van wilde feestjes en nachtelijke zwempartijen.

Voor al dit kan je hier nog steeds terecht, want Villa Saint-Louis heet nu Hôtel Belles Rives: een hotel dat nog steeds de art deco-sfeer van weleer ademt. Fitzgerald schreef hier Tender is the Night. En het pand herbergt nog een schatkist aan bewijsstukken van de extravagantie uit een vervlogen tijdperk, maar onthult een hedendaags decor met zijn 43 onlangs gerenoveerde kamers en suites. Er wordt overal trouw gebleven aan de klassieke art deco elementen, steeds met alle comfort van 2023.

Belles Rives

/

Love Story

Vanaf het moment dat je de lobby betreedt met uitzicht over de prachtige baai en de iconische pier met de befaamde Belles Rives-boog is je vakantie officieel begonnen. Een lunch in de gezellige beachclub zet de namiddag in. Waarna je je kan neervlijen op een strandbed of opteren voor een rondje waterski.

Hoe dan ook: het wordt een reis in de tijd. Een hotelbezoek waar gasten ondergedompeld worden in de exuberante interieurs uit de Jazz Age. Waarin je zelfs de buzz van de Rivièra in het hoogseizoen even kan ontvluchten. Hôtel Belles Rives is een oord van rust en nostalgie.

Het hotel heeft ook een prachtig sterrenrestaurant: La Passagère. Het eigen Michelin-restaurant met één ster, wordt geleid door culinair maestro Aurélien Véquaud. In de onlangs gerenoveerde Bar Fitzgerald kan je terecht voor lekkere cocktails. En wanneer je ’s avonds op het terras nipt van een kirr royal, prijs je je zeker en vast gelukkig dat dergelijke wonderbaarlijke plaatsen nog bestaan op deze planeet. Oldschool glamour zoals het hoort.

Lees ook: Chef Marcelo Ballardin tipt zijn ultieme recept voor een weekend-BBQ met vier gerechten

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Cultuur, Frankrijk.