5 hotspots in Londen om snel te bezoeken
© Damien Hewetson

5 hotspots in Londen om snel te bezoeken

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 2 min

Een update van waar wij willen eten, drinken en slapen in de Britse hoofdstad. Een mix van klassiekers en nieuwe adresjes. Een reminder van het beste van oud en nieuw, altijd leuk!

/

Oogjes dicht @ The Savoy

The Savoy

Het hotel opende de deuren in 1889. Het was het eerste hotel in het Verenigd Koninkrijk dat luxueuze voorzieningen als, euh, elektriciteit en een badkamer aan zijn gasten aanbood. Deze artdecotempel was een favoriet van elke superster, kunstenaar, en miljonair. Na bijna 140 jaar gaat deze grande dame nog steeds met de prijs voor meest iconische voorgevel van Londen lopen. De inrichting is very British en ook de architectuur ademt nog die bedwelmende old world grandeur uit, alsof Greta Garbo je opwacht. Je dagelijkse sleur is hier instant vergeten.

Boek zeker een riverview suite. In een van deze prachtige hotelkamers met zicht op de Theems schilderde Claude Monet zijn interpretaties van Waterloo Bridge tussen 1900 en 1904. Verwacht je aan prachtige views op Big Ben en de left bank. De lichtjes van de Theems schijnen nog feller na een fantastische avond doorzakken in The American Bar, één van de beste cocktailbars van de hoofdstad, waar zelfs een bestseller aan is gewijd uit 1930: The Savoy Cocktail Book.

Strand, London WC2R 0EZ, meer info op de website.

/

Dinner @ The Ivy

Londen

Pers

De originele Ivy (ondertussen zijn er verschillende branches) ligt midden in het theatherdistrict en is ondertussen een echte evergreen. Hier komen Londenaars wanneer ze iets te vieren hebben. Specialiteiten van het huis zijn The Ivy hamburger en een overheerlijke Baked Alaska als dessert.

1-5 West Street, London WC2H 9NQ, meer info op de website.

/

High tea @ The Milestone

Londen

Pers

Het aanbod high teas lijkt wel oneindig, maar wij zweren bij de English afternoon champagne tea in het Milestone-hotel. The Milestone is een klassiek hotel in typische Engelse countrystijl pal in het hart van Kensington. De patisserie is ongewoon verfijnd voor Groot-Brittannië (wij Belgen hebben nu eenmaal hoge eisen) en de scones ovenvers. Verwacht je aan een supercharmante service en een namiddagje genieten.

1-3 Kensington Ct, London W8 5PG, meer info op de website

/

Cocktail O’clock @ The London Edition

Londen

Nikolas Koenig

Dit hotel, in een zijstraat van Oxford Street, heeft een fantastische wildcard in huis: de Punch Room ligt diep verscholen achter de lobby en is ingericht als een private club uit de 19de eeuw. De bar heeft 30 gespecialiseerde punches, waaronder de signature gin punch van het huis. Gasten kunnen ook vaak genieten van een impromptu live performance. Een topper om een avond uit mee te starten.

10 Berners Street, London W1T 3NP, meer info op de website.

/

Lunch @ Bar des Prés

Pers

Cyril Lignac opende dit Parijse restaurant in hartje Mayfair en brengt het beste van de FrancoOost-Aziatische keuken naar Londen. De sushi is om je vingers bij af te likken en echte insiders weten dat ze de crunchy crab & avocado galette moeten bestellen. Met een signature cocktail bij, why not, het is al ergens 12u.

16 Albemarle Street, London W1S 4HW, meer info op de website.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: De 4 beste Italiaanse restaurants in Brussel, 5 adressen in Antwerpen om te ontdekken & Gezellige hotspots in Brussel voor een cafeïneboost.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Londen.