Ga zonder make-up de zomer in
©

Ga zonder make-up de zomer in

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Doe net zoals actrice Salma Hayak, model Bella Hadid en superster Jennifer Lopez en ga deze zomer voor een natuurlijke no-make up make-up look, zonder overdadige blush, dikke foundation en plakkende lippenstift. Met de tips van Chantal Vriamont, Training Manager bij cosmeticamerk Sisley, kom je de zomer door zonder make-up maar wél met een gezonde, glowy huid.

/

“Voor velen onder ons is niets van make-up gebruiken een radicale stap. Als je gewend bent aan een volledige make-up, dan kan een luchtige beautylook met minder dekkende texturen de gulden middenweg zijn. Denk: een getinte dagcrème in plaats van een foundation of een gekleurde lippenbalsem in plaats van een dekkende lippenstift. Deze texturen ogen veel natuurlijker, zijn gemakkelijk aan te brengen en zorgen voor een transparante dekking. Ideaal voor een no make-up make-up.”

“De eerste stap voor een gezonde huid? Zorgvuldig en zacht reinigen is cruciaal voor een gezonde huid en heldere teint. Reinig je gezicht elke avond voor het slapen gaan en masseer je reinigingsproduct minstens 20 seconden op het gezicht voor je het afspoelt. ‘s Morgens was je het gezicht enkel met water, je wil de hydrolipidelaag van de huid intact houden. Wanneer de zuurgraad van die beschermlaag uit balans is, gaat de huid extra sebum aanmaken en ga je glimmen.”

Smeren, smeren en nog eens smeren

“Een mooie huid is er eentje die tot in de diepste huidlagen gehydrateerd is. Een goed gehydrateerde huid neemt tot 10 keer meer ingrediënten die in de verzorgingen gebruikt worden op dan een droge, vochtarme huid. Smeren dus. Ook maskers zijn key voor een mooie huid: ze hebben een onmiddellijke werking – je ziet er meteen een stuk beter uit – en ze ondersteunen en versterken de werking van serums, verzorgingskuren en dag- en nachtcrèmes.”

Etro SS 22

Imaxtree

“Smeer sowieso altijd een zonnecrème. Weet dat meer dan 80% van de veroudering van de huid veroorzaakt wordt door externe factoren zoals UV-straling, blauw licht en vervuiling. Een beschermde huid zal er langer gezond en jong uitzien. Ga je de stad in? Kies dan voor een dagcrème met SPF. Op het strand kies je best voor een zonnecrème. Die zijn veel resistenter tegen zweet, water en afdrogen.”

“Bruinen zonder zon, met behulp van een zelfbruiner, is vanzelfsprekend veiliger dan uren bakken in de zon. In een paar uurtjes tijd heb je een zomerse gloed die heel wat imperfecties camoufleert. Na het zonnen kan je een after-sun crème met zelfbruinende werkstoffen gebruiken. Zo blijf je langer en dieper bruin. Opgepast als je last hebt van pigmentvlekken. Als je een pigmentvlek hebt dan mag deze de zon niet meer zien.”

Perfecte wenkbrauwen

“Mooi verzorgde wenkbrauwen zorgen voor een instant frisse look. Naargelang de huidskleur en haartype – blondines hebben iets meer ondersteuning nodig dan brunettes –  opteer je voor een transparante of gekleurde wenkbrauwgel. Die zal de nodige structuur geven en eventuele leegtes opvullen. Werk af met een subtiele mascara voor een open blik.”

Lees ook: Tahitiaanse monoï: de zomer in een flesje

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Make-up.