TEFAF keert na drie jaar pauze terug naar Maastricht
© TEFAF

TEFAF keert na drie jaar pauze terug naar Maastricht

Leestijd: 1 min

Na zo'n drie jaar pauze door corona keert The European Fine Art Foundation (TEFAF) in kenmerkende stijl voor de 35ste editie terug naar Maastricht. Op de kunstbeurs wordt een selectie van nieuwe ontdekkingen en topstukken onthuld.

Wie wil rondwandelen in een sfeer van creativiteit en kunstzinnigheid rept zich best zo snel mogelijk naar Maastricht. Daar strijkt na drie jaar coronapauze TEFAF opnieuw neer. Met andere woorden komen dé meest impressionante spelers uit de kunstsector zich voorstellen in de stad. Zeven dagen lang wordt het Maastrichts congres- en beurzencentrum MECC een waar paradijs voor kunst en cultuur.

Lees ook: Bekijk hier de samenwerking tussen AZ Factory en het Belgische label Ester Manas

Wat kan je verwachten? De beurs toont een breed scala aan kunst uit verschillende periodes. Zo worden de grootste meesters afgewisseld met hedendaagse kunst, antiek en historische stukken.

/

Vincent van Gogh

Kunsthandelaren en liefhebbers vliegen vanuit de hele wereld richting Nederland om creaties te bewonderen en kopen. Naast ’s werelds meest toonaangevende kunsthandelaren verwelkomt TEFAF Maastricht dit jaar ook Museum Boijmans Van Beuningen. Bij de entree van de kunstbeurs presenteert het museum De populierenlaan bij Nuenen van Vincent van Gogh (1885), voorafgaand aan de restauratie van het schilderij met steun van het TEFAF Museum Restauratiefonds dat dit jaar zijn tienjarig bestaan viert.

Verder biedt TEFAF Maastricht een uitgebreid programma met lezingen en evenementen in een nieuwe lezingenruimte. Aanvullende informatie over de programmering is te vinden op TEFAF.com.  

Lees ook: Dior cruisecollectie 2023: een eerbetoon aan flamencodanseres Carmen Amaya

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Maastricht, TEFAF.