De redactie test: de nieuwste behandelingen, van sugaring tot microneedling
© Pers

De redactie test: de nieuwste behandelingen, van sugaring tot microneedling

Door Kim De Craene
Leestijd: 3 min

België beent langzaamaan bij wat spectaculaire behandelingen betreft. Onze beauty director  testte drie behandelingen uit, de ene wat pijnlijker als de andere.

/

De Morpheus8-behandeling bij Cosmetique Totale

★★★★☆

Waarom getest? “Dit is dé behandeling van sterren als Kim Kardashian, Jessica Simpson, Jennifer Aniston en Hailey Bieber. De behandeling met Morpheus is een effectieve methode om de huid te revitaliseren en tekenen van veroudering tegen te gaan. Of het nu gaat om rimpels, pigmentvlekken, acne of de nasleep daarvan in de vorm van littekens, of een algemene verslapping van de huid, de revolutionaire Morpheus8-behandeling biedt uitkomst. Deze geavanceerde techniek, die de krachten van microneedling en radiofrequentie bundelt, zorgt voor een stevigere, egale en jeugdig ogende huid, zonder ingrijpende chirurgie of lange herstelperioden.”

Pers

Minpunten: “De naaldjes gaan redelijk diep in de huid, dat voelt een beetje pijnlijk aan. Voor kleinzerige klanten is verdoving aangeraden (door middel van een crème, die bij de huisarts kan voorgeschreven worden). Rond mijn oogzone wordt een bloedvaatje geraakt met een fijne naald, ik krijg een blauwe vlek onder mijn rechteroog, die pas na een paar dagen verdwijnt. Pech. Maar het kan altijd gebeuren. Plan voor de zekerheid de dagen na de behandeling geen belangrijke afspraak in je agenda.”

Goedgekeurd? “Mijn huid oogt gezonder en jonger, en is egaler en gladder. Vooral mijn onderkin en kaaklijn zijn strakker, de rimpels in mijn hals lijken verminderd. De behandelijk is niet geheel pijnloos. Ondanks het blauwe oog plan ik nog een nieuwe afspraak in. Een opvolgbehandeling om het resultaat te optimaliseren.”

Info: de oogzone kost € 295, € 375 voor het gelaat. Ook de hals kan aangepakt worden (€ 375), Cosmetique Totale, Maria Theresialei 23 in Antwerpen.

/

Le Grand Soin van Hair Ritual by Sisley

★★★★☆

Waarom getest? “Met behulp van de Hair Analyzer-tool leer je meer over de toestand van je hoofdhuid en haar, en ontwerp je een op maat gemaakte haarroutine, geïnspireerd op de eeuwenoude kunst van shiatsu. Door een reeks massages en behandelingen krijgt je haar een boost in de Hair Rituel by Sisley-cabines, die deel uitmaken van de pas geopende schoonheidssalons van het Franse luxemerk. Mijn haren zijn droog en broos, ik wil ze een keer verwennen en dezelfde premium aandacht en verzorging geven als mijn huid.”

Minmunten: “Op het eind van de behandeling wordt mijn haar netjes gedroogd, maar niet gebrusht. Misschien is dat nog wel een ideetje om de service nog completer te maken. De behandeling is niet goedkoop.”

Goedgekeurd? “Absoluut. Mijn haar ziet er veel gezonder,  glanzender en meer gehydrateerd uit als toen ik de spa binnenstapte. Een metamorfose, zo omschrijft het merk de behandeling, zou ik de soin niet noemen, maar wel een boost voor droog haar.”

Info: de prijs van Le Grand Soin Cheveux Régénérant, Restructurant bedraagt € 190 voor 1 uur € 270 voor 1,5 uur, te boeken in Maison Sisley in Brussel en Maison Sisley in Antwerpen. 

/

Sugaring van Roxy Pro

★★★★★

Waarom getest? “Suikerontharing, ook wel sugaring genoemd, biedt een zachte, veilige en effectieve manier om ongewenst haar te verwijderen van het hele lichaam. Door het gebruik van een 100% natuurlijk mengsel van suiker, water en citroensap, minimaliseert deze methode het risico op huidirritaties en allergische reacties. Bovendien hecht de suiker alleen aan de haren en dode huidcellen, waardoor de behandeling over het algemeen minder pijnlijk is dan traditionele harsmethoden.”

Minpunten? “Eigenlijk geen. De behandeling is pijnloos, snel en effectief. Op een halfuur sta ik buiten met een perfect gewaxte bikinlijn én bilnaad.”

Goedgekeurd? “De bikiniwax met bijenwas blijkt een effectieve en pijnloze methode te zijn voor het verwijderen van ongewenst haar rondom de bikinilijn. Met de juiste voorbereiding en nazorg zorgt de behandeling voor een langdurig glad resultaat, perfect voor het zomerseizoen.”

Info: Cosy Beauty, Anselmostraat 96 in Antwerpen, een bikinilijn medium kost € 40.

/

Hydrafacial van Pop-Up House of Skin Care

★★★★☆

Waarom getest? “Met Hydrafacial heeft Senitas een revolutionaire, gepatenteerde behandeling in huis om de huid te reinigen, te peelen en te hydrateren. Hydrafacial verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen en verrijkt de huid met voedingsstoffen, zodat je achterblijft met een opgefriste huid en mooie glow. Belangrijk: Hydrafacial is een intensieve maar zachte behandeling die de huid niet beschadigt. Dus ook niet in de zomer wanneer je huid zongevoeliger is.”

Minpunten: “De eerste ministofzuiger op mijn huid is even schrikken. Het doet geen pijn, integendeel, het voelt alsof er jaren aan vuil uit mijn huid wordt gezogen.”

Goedgekeurd: “Meteen na de behandeling kleurt mijn huid lichtjes roze alsof ik net ben gaan sporten. Ik zie er onmiddellijk beter uit, zonder zwarte puntjes en heerlijk dewy zoals ze dat in de beautywereld zeggen. Ik heb zelfs het gevoel dat de groeven op mijn voorhoofd minder zichtbaar zijn. Het grootste effect verschijnt pas na een week. Mijn huid ziet er voller, meer gevoed en glanzend uit.”

Info: Pop-Up House of Skin Care, Kloosterstraat 177  in Antwerpen, nog tot vrijdag 5 juli.

/

Brow Lift van Carpe

★★★★☆

Waarom getest? “Ik heb van nature laag hangende wenkbrauwen en door de jaren heen zijn ze iets lager gaan hangen, door de zwaartekracht. Met een botoxbehandeling kan ik een wenkbrauwlift of brow lift verwezenlijken zodat mijn wenkbrauwen hoger staan en ik geen vermoeide uitstraling meer heb. Na de behandeling is de botox ‘actief’ in de huid. Het product gaat de aanspanning verminderen waardoor de spieren die de wenkbrauwen naar beneden trekken, ontspannen.”

Minpunten: “De arts zet enkele twee kleine prikjes rond mijn wenkbrauwen. De prikjes voelen wat ongemakkelijk maar echt pijn doet het niet. Veel hangt natuurlijk af van je pijngrens. Om de vier maanden moet de behandeling herhaald worden.”

Goedgekeurd? “Na twee weken zie ik een open blik en een frisse en levendige uitstraling. Ik reserveer alvast een datum voor binnen vier maanden.”

Info: de prijs van één zone kost € 160, Carpe Clinic, Jos Smolderstraat 46 in Antwerpen, meer info op de website

Lees ook: De redactie van Marie Claire test: de beste rode lippenstiften

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Gezichtsbehandelingen, Skincare.